Canan Karatay'ın çay önerisi viral oldu

Meğer çayı yanlış içiyor muşuz! Canan Karatay bakın ne öneriyor... Sağlıklı yaşam konusunda önerileriyle dikkat çeken Canan Karatay'dan yine önemli bir öneri geldi. Türk halkı olarak çok sevilen çayın tüketimi ile ilgili bakın Karatay'ın önerisi ne?

10 Mart 2023 Cuma 16:30
Canan Karatay'ın çay önerisi viral oldu

Sağlıklı beslenme konusundaki çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken Cana Karatay, çayın tüketimi ile ilgili bir öneride bulundu. 

Prof. Dr. Canan Karatay, "Bana 'Çayı şeker koymadan nasıl içelim?' diye soruyorlar. Ben de 'Tereyağı koyun' diyorum. Tereyağı, İngiltere gibi batı ülkelerinde krema olarak çayın içine koyulur" dedi.

r.webp

Peki çaya neden tereyağı koyarak içmeliyiz? İşte tereyağlı çayın faydaları... 

ÇAYA NEDEN TEREYAĞI KONULUR?

Çayın içerisine şeker, kahvenin içerisine ise krema ve süt tozu yerine tereyağı koymak sağlık bakımından daha faydalı olmasını sağlamaktadır.
Yapay tatlandırıcılar yerine kullanılan doğal tereyağı, hem tadını yumuşatacak hem de hoş bir aroma katacaktır.
Ek olarak yemeklerden sonra çay tüketilmesi de önerilmemektedir. Çünkü çay, yediğimiz yiyeceklerdeki besinlerin emilimini azaltır.
Eğer mutlaka yemeklerden sonra çay içmek istiyorsanız, içerisine tereyağı ekleyerek tüketmeniz, besinlerin emiliminin engellenmesinin önüne geçecektir.

TEREYAĞLI ÇAY TARİFİ

Tereyağlı çayı yapmak aslında oldukça kolaydır. Normal koşullarda demlediğiniz tomurcuk ya da poşet çayı damak zevkinize göre bardağa koyun. Ardından üzerine şeker yerine yarım çay kaşığı tereyağ ekleyin ve çayın sıcaklığı ile erimesini bekleyin. Tereyağlı çayınız içime hazır!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.03.2023 16:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol