BİR İLK: İNTERNET HASTANESİ...

TBMM'ye sunulan bir kanun teklifi ile Türkiye'de ilk kez Sağlık Bakanlığına bağlı İnternet Hastaneleri kurulması istendi.

23 Kasım 2013 Cumartesi 09:53
BİR İLK: İNTERNET HASTANESİ...

 TBMM Başkanlığına sunulan bir kanun teklifi ile Türkiye'de ilk kez Sağlık Bakanlığına bağlı İnternet Hastaneleri kurulması istendi. İnternetin aşırı kullanımı, aile ve sosyal ilişki bozuklukları, öğrencilerde okuldan uzaklaşma, iş veriminin düşmesi, obezite, yorgunluk ve beden ağrıları gibi sonuçlara yol açıyor.

Devlet eski Bakanı ve MHP Tokat milletvekili Dr. Reşat Doğru tarafından hazırlanan kanun teklifinde, internet ve elektronik bağımlılığın giderek arttığı belirtilerek, bu konuda önlem alınması gerektiği vurgulandı. Teklif ile Sağlık Bakanlığının görevleri arasına, ''İnternet ve elektronik bağımlılık tedavi merkezleri kurmak'' da ekleniyor. 

BAKIRKÖY'DE POLİKLİNİK
Bir süre önce Bakırköy Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları  Hastanesi bünyesinde İnternet Bağımlığı Polikliniği açılmıştı. Burada uygulanan tedavi yöntemleriyle kişinin internet kullanımını kontrolü altına alabilmesi hedefliyor.

Poliklinikte, chat ve sosyal medya bağımlılarından, online alışveriş meraklılarına, cinsel içerikli site tutkunlarından, saatlerce bilgisayar oyunu oynayanlara kadar, yetişkin, kadın, erkek, ergen, ve çocuklar tedavi görüyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.11.2013 10:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol