Bir Bardak Suya Biraz Limon Sıkın, İçin...

Limonlu su içmenin faydaları saymakla bitmiyor son derece ekonomik ve sağlıklı bir yöntem olan limonlu ılık su içmenin sağlık açısından birçok faydası olduğu biliniyor . Peki, 1 ay boyunca içilen limonlu suyun sağlığımıza olan etkilerini biliyor muydunuz? Peki limonlu suyun faydaları nelerdir?

24 Aralık 2020 Perşembe 08:02
Bir Bardak Suya Biraz Limon Sıkın, İçin...

Limonlu su içmenin faydaları saymakla bitmiyor son derece ekonomik ve sağlıklı bir yöntem olan limonlu ılık su içmenin sağlık açısından birçok faydası olduğu biliniyor . Peki, 1 ay boyunca içilen limonlu suyun sağlığımıza olan etkilerini biliyor muydunuz? Peki limonlu suyun faydaları nelerdir? 

ROMATİZMAYI ÖNLER VE KAS AĞRILARINI ÖNLER

Limonlu su ürik asidi eritmeye yardımcı olur. Böylece düzenli tüketildiğinde romatizma gibi hastalıklarının önlenmesine ve tedavi edilmesine yardımcı olur..

KARACİĞERİ KUVVETLENDİRİR
Mide ekşimesi durumunda bir bardak içilen limonlu su rahatlamanıza yardımcı olur. Aynı zamanda limonlu su karaciğerdeki kalsiyum ve oksijen seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Karaciğere enerji vererek kuvvetlendirir. 

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Limonlu su içmek, kanseri önlemede faydalıdır. Araştırmalar, limonun tümör önleyici özellikleri ile kanser riskini azaltmada yardımcı olduğunu gösteriyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Enfeksiyon ve hastalıklara neden olan patojenik bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını önlemeye yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin yükselmesine yardımcı olur. Böylece grip gibi enfeksiyon hastalıklarından korunmanızı sağlar. 

GÜNDE 1 LİMON, 9 AYRI SEBEP

Limonun hayatınızda çok önemli bir yeri var ancak onu hayatınızın içine katmak için gerekli olan nedenleri hâlâ bilmiyor musunuz?

İşte güne limonla başlamak için 9 sebep... 

Sabah gözünüzü açar açmak gidip su ısıtıcının düğmesine basıyor ve kendinize koca bir bardak kahve hazırlıyorsanız, size önerimiz bu alışkanlığınızı biraz ileri zamana ertelemeniz olacaktır.

Sağlıklı bir bedenin ilk kuralı sağlıklı yaşam ve güne başlarken kahvaltı yapmak da bu işin önemli adımlarından biridir.Eğer kilo vermek ve verdiğiniz kiloları da korumak istiyorsanız, limonu mutlaka hayatınıza sokmalısınız.

Her sabah uyandığınızda büyük bir bardak suyun içine biraz limon sıkın ve için. Bunu neden yapmanız gerektiğine gelince…

Anti-inflamatuar ve demir emilimini artırır ve C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir.

Limonun sindirim sisteminizi geliştirdiğinden ve gastrointestinal uyardığından haberiniz var mıydı? Ancak aç karnına limonun tamamının değil, suyla karıştırılarak içilmesinin sebebi budur.

Pek çok hastalıkla başa çıkabilmek için Ph düzeyinin iyi olması gerekir ve limonun bu konuda önemli etkileri vardır. Limon suyu içmek, doğal bir idrar söktürücü olduğu anlamına gelir. Bağırsakları ve tüm ebdeni çalıştırarak detoksifikasyonu sağlar.

Lif kaynağı açısından önemlidir. Eğer cildiniz için bir mucize arıyorsanız, C vitamini etkisiyle limon oldukça önemli bir yardımcınızdır.

Limon karışımıyla hazırlanan cilt temizleyici maskeler önemli etki yaratır. Ayrıca her sabah limonlu su içmek gün boyunca size enerji verecek, cildinizin nem kazanmasını ve sizin çok içmenizi sağlayacaktır.

Limon nefesinizi taze tutar ve ağız hijyenine yardımcı olur. Eğer yemekten sonra diş fırçası veya ağız gargarası bulamazsanız, limonlu su içebilirsiniz. Ancak limonun asidik etkisini unutmayın.

Kilo vermek istiyorsanız, limonlu su içmek iştahınızın bastırılmasında yardımcı olur. Açlık isteğini bastırıcı olarak bilinen pektin lifi ile vücudun kilo vermesini kolaylaştırır. Yapılan araştırmalar diyet yapan kişilerin limonlu su kullanarak daha hızlı kilo verdiğini göstermektedir.

Limonun vücudunuza genel olarak faydası vardır. Kanserden kalp hastalıklarına kadar pek hastalıkla mücadele etmenizde elinizi güçlendirir.

Ayrıca gün boyunca enerjik ve uyanık kalmanıza yardımcı olur. Kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Limon suyundan en iyi verimi almak için, uyandıktan sonra içtiğinizden emin olun. Bir limon alın, ikiye bölün ve bir yarısını ılık bir büyük bardak suyun içine sıkın ve için.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.12.2020 08:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol