Bilim Kurulu Üyesinden Sert Tepki!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs salgınına rağmen başlayan normalleşme sürecine ve duyarsızlığa tepki gösterdi.

09 Haziran 2020 Salı 09:55
Bilim Kurulu Üyesinden Sert Tepki!

Prof. Dr. Özlü, sosyal medya hesabından yasaklara uyulmadığı için meydana gelen koronavirüs olaylarını paylaşarak, vatandaşları uyardı.

1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci kapsamında birçok yasak kaldırılmış ve uzun bir aradan sonra geçtiğimiz hafta sonu insanlar sokağa çıkmıştı.

Ancak hafta sonunda vatandaşların maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe saymaları üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan sonra Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de tedbirsiz davranışlar nedeniyle çeşitli illerde meydana gelen corona virüsü vakalarını paylaştı.

“ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM”
Sözcü Gazetesi’nden İsmail Akduman’un haberine göre; Dr. Tevfik Özlü, “Salgın durmuş, hastalık bizi terk etmiş değil. Virüs tedbirsizliği affetmiyor, her fırsatta bulaşıyor, hastalandırıyor ve öldürmeye devam ediyor. İşte kanıtları” diye paylaştığı haberlerin ardından, deniz kenarında kayalıklara gelişi güzel uzanıp, sosyal mesafeyi hiçe sayan kalabalık bir insan fotoğrafını yayınladı.

Fotoğrafa Özlü, “Hal böyleyken, bu alttaki manzaraları yorumlamakta güçlük çekiyorum. Acaba virüse karşı etkili bir çare bulundu da benim haberim mi yok diye düşünüyorum” diye yazdı.

“GEÇMİŞ OLSUN” ZİYARETİNDE 190 KİŞİYE VİRÜS BULAŞTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada filyasyon çalışmalarında ‘geçmiş olsun’ ziyareti sebebiyle bir ilde 190 kişiye corona virüsü bulaştığının tespit edildiğini açıklamıştı.

Koca, bir başka ilde de asker uğurlamasında 58 kişinin virüsle enfekte olduğunu duyurmuştu.

Bakan Koca, açıklamasında “Tedbir azaldıkça tehdit artıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Özlü, deniz kenarındaki kayalıklara uzanan insanların bulunduğunu bir fotoğrafa da, “Anlamakta güçlük çekiyorum. Acaba virüse karşı etkili bir çare bulundu da benim haberim mi yok diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.06.2020 10:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol