BEMBEYAZ DİŞLERE SAHİP OLMAK ELİNİZDE...

Eğer siz de dişlerinizin renginde memnun değilseniz, Bleaching yöntemiyle bembeyaz dişlere sahip olabilir, gülüş estetiğinizi güzelleştirebilirsiniz. Peki dişler neden sararır, çözümü nedir?

25 Mayıs 2015 Pazartesi 16:27
BEMBEYAZ DİŞLERE SAHİP OLMAK ELİNİZDE...

 Hemen hemen herkes bembeyaz dişlere sahip olmak ister. Ancak birçok etken dişlerin rengini etkiler ve sararmasına neden olur. Yapılan araştırmalar da insanların yaklaşık yüzde 10’nu dişleri gözükmesin diye gülmekten çekindiklerini ortaya koymuştur. Diş Hekimi Hakan Durgun, koyu diş rengi görünümünden kaynaklanan estetik ve sosyal problemlere yol açan bu durumun tedavisinin artık mümkün olduğu belirterek, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

Gülmekten çekinmenize gerek kalmayacak

Yüz estetiğinde en çok dikkat çeken bölgeler gözler ve dişlerdir. Yapılan araştırmalar da insanların yaklaşık yüzde 10’unun dişleri gözükmesin diye gülmekten çekindiklerini ortaya koymuştur. Bazı kişilerin gülerken dişlerinin görüntüsünden ve renginden utandıkları için elleriyle ağızlarını kapattıklarına hepimiz şahit olmuşuzdur. Koyu diş renginin görünümünden kaynaklanan estetik ve sosyal problemlere yol açan bu durumun tedavisi artık mümkündür.”

Sizin de dişleriniz bembeyaz olabilir

“Kahve, sigara, çay gibi dişi boyayan besinlerin tüketimi, yaşlanma süreci, dolgular, hamilelik ve bebeklikte kullanılan bazı antibiyotikler (tetracycline), aşırı florid kullanımı, süt dişindeki iltihaplanmalar nedeni ile dişlerde istenmeyen renk değişimi olur. Bazen de genetik olarak koyu diş rengine sahip olunabilir Bu rahatsız edici diş renginden 1 saat gibi kısa bir süre de kurtulup dişlerin minesine zarar vermeden doğal diş beyazlığına ulaşmak mümkündür. Başka bir deyişle öğle tatilinizde hekiminizi ziyaret ederek dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Bleaching tekniğiyle doğal diş rengi 3-4 ton beyazlaştırabilinir.”



Tam ağız bakımı sonra beyazlatma

“Beyazlatma işlemi için hekime müracaat ettiğinizde yapılacak ilk tedavi, öncelikle dişler üzerinde birikmiş olan eklentiler (plak, tartar, diş taşları temizlenir) uzaklaştırılır. Çürüklerin tedavisi yapılır. Bu tedaviler bittikten sonra bleaching işlemi esnasında diş etlerine zarar vermemek için diş etleri koruyucu bir tabakayla kapatılır. Beyazlatma safhasında, ağartıcı ilaç dişler üzerine fırçayla sürülür. Beyaz renkli ışık kaynağı ile dişlerin üzerine belli yoğunlukta ve uzaklıkta ışık verilir. Işık kaynağı ve ilaç, dişleri beyazlatmaya başlar. Hemen ilk seanstan sonra sonuç alınır. Gerekirse bir kaç seans daha aynı işlem uygulanabilir.”

İşlemin ilk haftası renkli gıda tüketmeyin

“Beyazlatmayı takip eden ilk hafta, özellikle dişleri boyama özelliğine sahip, kırmızı şarap, çay, kahve, kola, sigara kullanımı asgariye indirilmeli, mümkünse hiç kullanılmamalıdır. Aşırı diş hassasiyeti yaşayanlar da, diş eti problemleri olanlar da, diş kökü açığa çıkmış kişilerde, hamilelik döneminde ve ciddi diş çapraşıkları olan bireyler de beyazlatma işlemi yapılmamasında yarar vardır. Bu durumlar dışında hekim kontrolü altında yapılan diş beyazlatmasının herhangi bir sakıncası yoktur. Yılda bir kere ulaşılan beyaz diş rengini korumak için, pekiştirme beyazlatması gerekebilir.”


TRT





Son Güncelleme: 25.05.2015 16:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol