Bakanlıktan Aşıla Uygulaması!

Aşı yaptırmalı mı yaptırmamalı mı tartışmaları devam ederken Sağlık Bakanlığı, aşı takibini kolaylaştırmak için telefon uygulaması geliştirdi.

12 Ocak 2021 Salı 14:14
Bakanlıktan Aşıla Uygulaması!

Koronavirüs aşılarının takibi için akıllı telefonlara yönelik 'aşıla' uygulamasını geliştiren Sağlık Bakanlığı, kayıtları bu uygulama üzerinden gerçekleştirecek.

Yeni tip koronavirüs COVID-19 salgınını sonlandıracağına inanılan aşılar 'aşıla' uygulaması üzerinden yapılacak. Kişinin aşı uygunluğu bu uygulama üzerinden kontrol edilecek sonrasında kare kodu okutularak kaydı yapılıp aşısı yapılacak.

Aşıla uygulaması ile ilgili tüm bilgilere, dokümanlara, duyurulara ve eğitim videolarına "https://asila.saglik.gov.tr" adresinden erişilebilecek.

AŞILA UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN...

Aşıla mobil uygulaması "https://mobilmarket.saglik.gov.tr" adresi üzerinden İOS, Android ve Huawei telefonları için indirilebilecek.

Uygulama yüklenirken, yükleme ve kullanım ayarlarına dikkat edilecek. İndirdikten sonra kullanabilmek için mutlaka belirtilen ayarlar yapılacak. Sağlık Bakanlığı'nın geliştirdiği uygulama ile hekimler ve sağlık personeli, kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşların aşılanma sürecini takip edebilecek.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.01.2021 08:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol