Aziz Sancar'dan Çin Aşısına Özel Açıklama!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar, “Şimdi Türkiye’de olsaydım kuyruğa girer, Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım” açıklamasını yaptı.

11 Aralık 2020 Cuma 11:39
Aziz Sancar'dan Çin Aşısına Özel Açıklama!

Sağlık Bakanlığı'nın Pfizer-Biontech aşısı yerine Çin aşısını tercih etmesi, 'Çin Aşısı güvenli mi', 'Neden Çin Aşısı', 'Çin Aşısı zorunlu mu' tartışmalarını oluştururken ABD’de yaşayan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Covid-19 aşısıyla ilgili açıklama yaptı ve, kendi adına açılan sosyal medya hesaplarındaki aşı karşıtı iddialara tepki gösterdi.

Prof. Sancar, “Şimdi Türkiye’de olsaydım kuyruğa girer, Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım. Türkiye’de olsaydım Türk hekimlerinin tavsiyelerine uyardım” ifadesini kullandı.

Sancar, “Aşının partisi yok. Bu aşıyı Çin’den satın alıp Türkiye’de kullanmaya karar veren politikacılar değil bizim halk sağlığı uzmanlarıdır. Bu aşı veya Rus, Amerikan veya Türk kardeşlerimizin Almanya’da ürettiği aşılardan hangisi daha etkili bilemiyorum. Çünkü bu işin uzmanı değilim. Ama inanıyorum ki hepsinin koruyucu faydası var ve halkımızın Türkiye’de halihazırda mevcut olan aşıyı kullanmasını ve sağlık uzmanlarından başka hiçbir kimsenin sözünü dinlememelerini tavsiye ederim. Dediğim gibi simdi Türkiye’de olsaydım kuyruğa girer, Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.12.2020 14:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol