AZ DAHA ÖLDÜRÜYORLARDI!

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde, ortaokul öğrencisi olan 14 yaşındaki Mine Çavdar'ın, karın ağrısı şikayetiyle üç gün üst üstte götürüldüğü devlet hastanesinde her seferinde midesini üşüttüğü söylenip iğne yapılarak evine gönderildiği bildirildi.

19 Haziran 2014 Perşembe 13:42
AZ DAHA ÖLDÜRÜYORLARDI!

 Ancak ağrıların geçmemesi üzerine bir hafta sonra tekrar aynı hastaneye götürülen talihsiz kızın çekilen ultrasonunda, apandistinin patlamış olduğu belirlendi. Zehirli sıvının, iç organlarında çürüme yaptığı, iki kez ameliyat edilen Çavdar'ın, yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadelesinin devam ediyor. Aile de, ihmalin ortaya çıkartılmasını istedi. 

Ödemiş Ortaokulu öğrencisi olan Mine Çavdar, geçen 23 Mayıs'ta, karın ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından ilçedeki devlet hastanesine götürüldü. Acil serviste doktorlar, müdahale ettikleri Mine Çavdar'ın, midesini üşüttüğünü söyleyip iğne vurarak taburcu etti. İki gün üstüste karın ağrısı şikayetiyle aynı hastanenin aynı birimine götürülen talihsiz kıza, hep aynı tedavi uygulandı. İddiaya göre doktorların ağrıya dayanamamakla suçladığı Mine Çavdar'a, her seferinde ağrı kesici iğne vurulup, evine gönderildi. 

APANDİSTİ PATLADI, İÇ ORGANLARI ÇÜRÜMEYE BAŞLADI

İlk hastaneye gitmesinin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen ağrıları dinmeyen Mine Çavdar, bir kez daha aynı hastaneye gitti. Bu kez, ultrason çekilen Çavdar'ın apandistinin patlamış olduğu belirlendi. Hemen ameliyata alınan Mine Çavdar, daha sonra da sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorların kontrolünde akciğerinde sönme olduğu ve yine Çavdar'ın vücuduna yayılan zehirli sıvının da, iç organlarda çüremeye neden olduğu belirlendi. Bir kez de bu hastanede ameliyat edilen ve yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Mine Çavdar'ın, iyileşmemesi durumunda doktorları üçüncü ameliyatı da yapacakları açıklandı. 

İHMALİN AYDINLATILMASI İÇİN ŞİKAYET EDECEK

Kızının yattığı hastaneden bir an olsun ayrılmayan anne Fatma Çavdar ile baba Mehmet Çavdar, yaşadıklarına isyan etti. Fatma Çavdar ile Mehmet Çavdar, hem Sağlık Bakanlığı'na hem de savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Büyük üzüntü yaşayan Fatma Çavdar, "Kızım acıdan kıvrınıyordu. Doktora götürüyorduk ama bize hep üşüttüğü söylendi. İğne yapıldı, eve gönderildi. Ne yapacağımızı bilemedik. Ama sonra acılar geçmeyince yine gittiğimizde bu kez apandistinin patladığını söylediler. Kızım ölümden döndü. Hala da tam olarak hayata tutunmuş değil. Bu nasıl doktorluk. Doktor, kızım acı çektiğini söylediğinde 'Amma da acıya dayanıksızsın' diye ona kızıyordu. Şimdi apandistinin patlamış olduğu belirlendi. Kızım bundan sonra eski sağlıklı günlerini yaşayacak mı bilmiyorum. Ama ben bu işin peşini bırakmayacağım. Başka çocukların zarar görmemesi için bu mücadeleyi vereceğim" dedi.

İnşaatlarda çalışan baba Mehmet Çavdar da, insan sağlığına gerekli önemin verilmediğini öne sürerek, yetkililerin bu konuda harekete geçmesini istedi.
Taylan YILDIRIM/İZMİR

DHA





Son Güncelleme: 19.06.2014 13:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol