AVRUPA'NIN GÖZÜ BİZE EMANET

Göz operasyonlarında dünyanın en iyi ülkelerinden biri olan Türkiye'deki hastanelere, her yıl yurtdışından artan sayıda hasta tedavi ve ameliyat için geliyor.

25 Mart 2011 Cuma 12:29
AVRUPA'NIN GÖZÜ BİZE EMANET

Dünya sağlık turizminin 2010 yılında 60 milyar dolarlık bir ciroya ulaştığı tahmin edilirken, 2010 yılında dünya sağlık turizmi pazarından Türkiye'nin aldığı payın yüzde 1 civarında bulunduğunu kaydedildi.
Ağırlıklı olarak Uzakdoğu ve Latin Amerika ülkelerinin önemli paylar aldığı dünya sağlık turizmi pazarında, Türkiye'nin son yıllarda yaptığı hızlı gelişmeyle 40 bin yabancı hasta ile  10. sırada yer aldığı, önümüzdeki 5 yıl içinde bu pazardan aldığı payın yüzde 5 seviyelerine gelmesinin beklendiği bildirildi.
Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, Türkiye'nin 2000'li yılların başında birkaç bin olan sağlık hizmeti almaya gelmiş yabancı turist sayısını 2009 yılı itibarıyla 40 bine çıkardığını, 2015'e kadar bu sayının 200 bini bulmasının beklendiğini söyledi.
Türkiye'nin başta göz sağlığı olmak üzere diş, plastik cerrahi ve saç ekimi gibi tedavilerde tercih edildiğini anlatan Kapıcıoğlu, şu anda ağırlıklı olarak başta Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinden hasta geldiğini, ancak son yıllarda sınır komşularla olan ilişkilerdeki ilerleme ve vize kolaylığı sağlayan anlaşmaların imzalanmasıyla Ortadoğu ve Balkan ülkelerinden gelen yabancı hasta sayısında ciddi artışlar gözlendiğini ifade etti.
Kapıcıoğlu, ''Türkiye medikal turizmdeki payını her geçen yıl artırmaya devam ediyor. Şu an en fazla yabancı hasta tedavi eden ülkeler arasında 10. sırada yer alıyoruz'' dedi.

NEDEN TÜRKİYE TERCİH EDİLİYOR?
Başta Avrupalılar olmak üzere sağlıkta Türkiye'nin tercih edilmesinin nedenlerine değinen Kapıcıoğlu, "Avrupa ülkelerinde her tedavi sosyal güvenlik sistemleri tarafından karşılanmıyor. Bu durumda özellikle göz ameliyatları, plastik cerrahi diş ve saç ektirme gibi tedavilerde çok yüksek fiyatlar uygulanıyor. Türkiye'de ise Avrupa ile aynı kalitede ve neredeyse yarı fiyatına tedavi olmak mümkün" dedi.
Kapıcıoğlu, Avrupa ülkelerinden ağırlıklı olarak lazer ve diğer refraktif ameliyat hastaları, Ortadoğu ülkelerinden katarakt ve retina hastaları, Rusya Federasyonundan glokom ve şaşılık hastaları, Balkan ülkelerinde protez göz ve oküloplasti hastalarının geldiğini dile getirdi.
Dünyagöz'ün 2010 yılında 25 bin yabancı hastayı tedavi ettiğini belirten Kapıcığlu, ''107 ülkeden hastamız var. Nisan ayında Adana ve Samsun hastanelerimiz açılacak. Bu illerdeki hastanelerimizle Suriye ve Irak gibi güney komşularımızın yanı sıra, Ortadoğu ülkelerinden de yılda toplam 10 bin hastayı tedavi etmeyi hedefliyoruz. Bunun yanısıra Avrupa'da yeni klinik ve hastaneler açmayı planlıyoruz. Avrupa'da Hollanda, Almanya (Berlin, Köln) Belçika, İngiltere ve Arnavutluk'ta 6 klinikle hizmet veriyoruz. Muayene ve tetkik hizmeti verdiğimiz bu klinikler, Türkiye'deki hastanelerimize yabancı hastaları tedavi ve ameliyatlar için yönlendiriyorlar'' şeklinde konuştu.
Kapıcıoğlu, 2011 yılında Dünyagöz Grubu olarak 50 bin yabancı hastayı tedavi etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Batıgöz Hastanesi Göz Doktoru Operatör Dr. Mehmet Söyler de Türkiye'nin bu alanda en iyi ülkeler sıralamasında ilk onda olduğunun söyledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol