"63 Bin Çocuğa Tarihi Geçmiş Aşı Yapıldı"

Sayıştay'ın 2018 denetim raporu bir skandalı ortaya çıkardı. Raporda 63 bin çocuğa tarihi geçmiş aşı yapıldığı bilgisine yer verildi.

26 Eylül 2019 Perşembe 13:19

Türkiye'deki yolsuzluk ve usulsüzlükleri bir bir ortaya koyan Sayıştay'ın Sağlık Bakanlığı 2018 denetim raporu da başka bir skandalı gün yüzüne çıkardı. Raporda aşı takip sistemindeki eksikliklere vurgu yapan Sayıştay denetçileri skandalı rapora şu cümlelerle taşıdı:
“Yapılan incelemelerde, profilaksi ve risk grubu aşılamaları için temin edilen aşılardan son kullanma tarihi geçtiği görünen 72 bin doz aşının okul çağında olan yaklaşık 63 bin çocuğa uygulandığının ancak süre kısıtı nedeniyle ATS'ye son tüketim tarihi öncesi girilemediği için uygulanmadı olarak görüldüğünün anlaşıldığı ifade edilmiştir.”
Sözcü Gazetesi'nin haberine göre bazı bilgi sistemlerinin aynı konuda farklı veriler ürettiği ve birbirleriyle çeliştiğine işaret eden Sayıştay denetçileri, "kamu görevlilerin sorumluluğunu gerektiren birtakım verilerin bu verilerin sorumluluğun tespitinde kullanılmadığı görülmüştür" dedi.
.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol