15 GÜN ÇOK KRİTİK...

Dünyanın yakından izlediği mucize organ nakli ameliyatında korkulan oldu, doktorlar bekledikleri büyük tehlike ile yüzleşti.

22 Ocak 2012 Pazar 13:19
15 GÜN ÇOK KRİTİK...

 Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dünyada ilk kez aynı anda iki kol ve sağ bacak nakli yapılan 34 yaşındaki Atilla Kavdır, bu sabaha karşı saat 05.30 sıralarında yeniden ameliyata alındı.

Prof.Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip, yakınlarından acil kan talep etti. Donör Ahmet Kaya'nın bacağının Atilla Kavdır'da uyum sorunu yaşadığı, ameliyat ekibinin bu nedenle ikinci kez acil operasyona girdiği kaydedildi.
KRİTİK 15 GÜN
Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen yüz ve dünyada ilk kez aynı anda çift kol ile bacak nakli operasyonları başarıyla tamamlandı. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, dünyada ilk defa bir ailenin hem yüzünü hem de uzuvlarını bağışladığını, böylece içerisinde dünyada ilkleri barındıran nakilleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.
"Dünyada birçok ilki içeren bir ameliyatla yapmış durumdayız. Kritik 15 günümüz var. Bu süreyi atlatırsak tarihe altın harflerle yazmış olacağız. Burası marka. Bu marka içerisinde yapmamız gerekeni yapıyoruz. Zorlandığımız kısımlar tabi ki oluyor. Aileden izin alma aşaması var. Dokuların buraya getirilmesi aşaması var. Türkiye'de en fazla doku grupları belirlenmiş yüz, kol ve bacak nakli yapabilecek durumdaydık. Bunu da gerçekleştirdik. Bundan sonra başka kurumlar da yapacaktır. Biz önce olduk. İnşallah devamı gelir" demişti.
Özkan, ilk 10 günün cerrahi olarak kritik bir zaman olduğunu kaydetmişti. Bu 10 günlük sürecin dokunun reddedilmesiyle ilgili olduğunu kaydeden Özkan, ameliyatı bir ay içerisinde yapmayı planladıklarını ve 20 günlük süre içerisinde bunu başardıklarını kaydetti. Kol ve bacak naklinde de ameliyatın başarılı geçtiğini söylemişti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol