Zonguldak Valisi Özür Diledi!

Koronavirüs süreciyle ilgili yaptığı basın toplantısında enfekte olan sağlık çalışanlarının sayısını vererek “Bize yük oldular” gibi skandal açıklamalarda bulunan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, zöür diledi.

18 Nisan 2020 Cumartesi 13:47
Zonguldak Valisi Özür Diledi!

Koronavirüs süreciyle ilgili yaptığı basın toplantısında enfekte olan sağlık çalışanlarının sayısını vererek “Bize yük oldular” gibi skandal açıklamalarda bulunan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, zöür diledi.

Vali Bektaş, dün düzenlediği basın toplantısında koronavirüse salgınına karşı mücadele eden sağlık çalışanlarını enfekte oldukları için suçladı. Bektaş, sağlık çalışanlarının “Kendilerini korumadıklarını” söyledi ve hastalığa yakalanarak kendilerine “yük olduklarını” savundu. Vali, sözlerinin devamında ise sağlıkçılar için barınma gibi ihtiyaçların çözüldüğünden bahsederken “Devletimiz onlardan ücret de almadı” dedi.

Gelen tepkiler üzerne Vali Bektaş, yaptığı açıklamasıyla amacının sağlık çalışanlarını üzmek olmadığını savunarak "Açık yüreklilikle özür diliyorum" dedi.

Vali Bektaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"17 Nisan tarihinde valilikte düzenlenen basın toplantısında ilimizle ilgili Pandemi konuları konuşulmuş, olayın geldiği aşama, alınması gerekli önlemler, yapılan çalışmalar, aksayan hususlar, olayın kökenleri ve etkenler konuşulmuş, kamuoyundaki tereddütler giderilmeye çalışılmıştır. Bu çerçevede sağlık çalışanlarımızın kendilerini koruyamamalarından kaynaklı husus da gündeme gelmiş bu konunun çözümü için de yapılacaklar açıklanmıştır. Konuşmanın basına yansımasıyla konuşmada sağlık çalışanlarımızı, kastı aşsa da üzecek, yanlış anlamaya uygun ifadelerin telaffuz edildiği ortaya çıkmıştır. Tabii ki konunun asıl sahibi sağlık camiasını üzmek gibi bir kasıt asla söz konusu değildir. Herseye rağmen bu sıkıntılı günlerde sağlık çalışanlarımızın üzülmesine sebep olmuşsak kendilerinden açık yüreklilikle özür diliyorum. Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz açıktır. İlimizin de bu tabloyu çok şiddetli yaşadığı ortadadır. Pandemide ülke geneli ölüm oranının, yoğun bakımdaki hasta sayısının üç katı rakamlarla ilimizde karşı karşıya kaldık. Buna rağmen bütün kamuyu seferber ederek, vatandaşımızı ciddi sınırlamalara zorlamışken, sayın Sağlık Bakanımızın açık beyanına da yansıdığı şekliyle izolasyonda % 99’uk bir başarıyı yakalayarak tabloyu nerdeyse olumluya döndürmüşken, sağlık çalışanlarımızın özellikle son dönemde kendilerini koruyamamaları nedeniyle, tabloda istenen iyileşmenin sağlanamaması ile yaşanan hayal kırıklığı maalesef sözlerimize yansımıştır.

Konunu bu çerçevede değerlendirilmesini ilgililerden bekliyor, bu mücadeleyi sırtlayan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün kamu görevlisi arkadaşlarıma ve STK temsilcilerimize, basın mensuplarımıza, yoksunluklara sabreden vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Biraz gecikmeli de olsa bu işi başaracağımıza umudumuz tamdır."

Kaynak: Pusula Gazetesi

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.04.2020 13:49
Anahtar Kelimeler:
ZonguldakZonguldak Valisi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol