ZEKERİYA BEYAZ SERBEST BIRAKILDI

Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, soruşturmanın yeni savcısına ifade verdi.

21 Nisan 2011 Perşembe 22:55
ZEKERİYA BEYAZ SERBEST BIRAKILDI

Sorgusunun ardından serbest kalan Beyaz, “Savcı Cihan Kansız, kanlı canlı, hakkaniyetli biriymiş” ifadelerini kullandı. Misyonerlikle ilgili sorular yöneltildiğini kaydeden Beyaz, yasal çerçevede bu konuyla ilgili konuşmalar yaptığını savundu.
    Zirve Yayınevi cinayetiyle ilgili Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonda evi aranan Zekeriya Beyaz, bugün savcılığa ifade verdi. Şüpheli sıfatıyla soruşturmanın yeni savcısı Cihan Kansız’a ifade veren Beyaz, serbest bırakıldı.
    Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Beyaz, 50 sayfalık soru cevap olduğunu söyledi. Soruşturma konusunun Ergenekon terör örgütü ve Zirve Yayınevi cinayeti olduğunu belirten Beyaz, soruşturmanın gizli olması nedeniyle herhangi bir açıklama yapılamayacağının söylendiğini kaydetti.
    Beyaz, “Savcı Cihan Kansız Bey son derece kanlı canlı biri olduğunu gösterdi. Yani adaletli, hakkaniyetli, hukuki ve de işine son derece sağlam ama hakkaniyetten ayrılmayan bir duygu uyandırdı bizde.” diye konuştu.
    Kendisine yöneltilen suçlamanın ne olduğu sorulan Beyaz, “İsnat edilen bir suç yok. Şüpheli olarak sorular yöneltildi. Bir takım misyonerlerle ilgili yazdığım yazılar, konuşmalar, verdiğim konferanslar çerçevesinde sorulardı.” dedi.
    ‘Gizli tanık ifadesi var. Misyonerler aleyhinde yayın yaptığınızdan bahsediyor, birlikte çalıştığınızı belirtiyor.’ hatırlatması üzerine Beyaz, “Ben misyonerlerle ilgili önceki yıllarda da konuşmalar yaptım. Bugün de yarın da gerektiği zaman yaparım. Türkiye’nin bir sorunudur. Misyonerliği kabul etmemek, misyonerlere karşı olmak ayrı şey, kanun dışı, insanlık dışı bir takım cinayetler, benzeri şeyler başka şey. Biz onların dışındayız. Bizim çalışmalarımız tamamen ilmidir, kanunidir ve de dinidir. Dolayısıyla sorulan sorulara da bu yönde cevaplar verdik.” karşılığını verdi.
    ‘Cemaat yapılanmasıyla ilgili sorular soruldu mu?’ sorusuna Beyaz, hayır cevabını verdi. ‘Fethullah Gülen ile ilgili kitabınızın alındığını söylemiştiniz, Gülen ile ilgli sorular soruldu mu?’ sorusuna da Beyaz, hayır karşılığını verdi.
    Beyaz evinde çıkan herhangi bir belge gösterilmediğini kaydetti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol