YÜZYILIN DEVLET ADAMI SEÇİLDİ

Ortadoğu ve Balkan Araştırmaları Enstitüsü, yüzyılın devlet adamını seçti.

06 Mart 2012 Salı 11:29
YÜZYILIN DEVLET ADAMI SEÇİLDİ

 Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, ülkesinde faaliyet gösteren Ortadoğu ve Balkan Araştırmaları Enstitüsü'nün (IFIMES) Başbakan Recep Tayyip Erdoğanyüzyılın devlet adamı seçtiğini söyledi.


Yüzyılın Devlet Adamı 
Büyükelçi Milan Jazbec, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Belediye Başkanı CHP'li Yusuf Civelek'i ziyaret etti.
Belediye Başkanı Civelek'ten çalışmalarla ilgili bilgi alan Büyükelçi Jazbec, Türkiye ile Slovenya arasında iş imkanlarının, yatırım olanaklarının ve ticaret hacminin gelişmesi için çalışma yaptıklarını, iki ülke arasında imzalanan stratejik ortaklık anlaşması kapsamında illerde ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.
Slovenya'nın, liman kentlerinden dolayı Avrupa'da stratejik öneme sahip bir ülke olduğunu belirten Jazbec, iki ülke arasındaki dostluğun ve ticari ilişkilerin her geçen gün arttığını vurguladı. Ticaret hacminin artması için de çalışma yaptıklarını kaydeden Jazbec, "Ülkemizde faaliyet gösteren IFIMES, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzyılın devlet adamı seçti. Sayın Başbakan'a ödülünü Slovenya'da düzenlenecek bir tören ile vermeyi planlıyoruz" dedi. Belediye Başkanı Civelek ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti anlattı. 
Büyükelçi Milan Jazbec, daha sonra Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti. Milan Jazbec, Fatih Tosyalı'nın ülkesinin Türkiye'deki 5'inci fahri konsolos olarak atandığını, Slovenya'nın Cofer şehri ile Antakya'nın kardeş şehir olması yönünde gerekli anlaşmaların yapıldığını kaydetti.

TRT





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol