'Yüzyılın Anlaşması' Ortaya çıktı!

ABD tarafından hazırlanan ve İsrail Rejimi'nin emellerine hizmet eden 'Yüzyılın Anlaşması'nın detayları ortaya çıkıyor. Söz konusu plana göre Kudüs tamamen İsrail Rejimi'ne bırakılıyor, Gazze'de ise yeni bir devlet kurulması planlanıyor.

28 Haziran 2018 Perşembe 23:29

Donald Trump’ın ABD Başkanlığı’na seçilmesiyle birlikte Filistin meselesine dair hazırlanan ‘Yüzyılın Anlaşması’nın detayları ortaya çıkıyor.

Trump yönetiminin hazırlamaya devam ettiği "Yüzyılın Anlaşması" adı verilen plan tam anlamıyla İsrail Rejimi’nin amaçlarına hizmet ediyor.

Filistin meselesinin İsrail Rejimi lehine çözülmesi adına Trump yönetiminin hazırladığı ve bazı İslam ülkelerinin de perde arkasından destek verdiği ‘Yüzyılın Anlaşması’na dair hem İsrail basını hem de uluslararası basında önemli iddialar yer alıyor.

Anadolu Ajansı'nda da yer alan söz konusu iddialara göre, ABD’nin hazırladığı ‘Yüzyılın Anlaşması’ dört ana başlıktan oluşuyor. Hazırlanan plan tamamıyla İsrail Rejimi’nin emellerine hizmet ediyor.

ULUSLARARASI KAYNAKLARIN AKTARDIĞINA GÖRE YÜZYILIN ANLAŞMASI’NIN 4 ANA MADDESİ ŞU ŞEKİLDE:
Kudüs’ün tamamı İsrail’in başkenti olacak.
Gazze’de yeni bir devlet kurulacak.
Filistinli mültecilerin topraklarına dönmesine izin verilmeyecek
Batı Şeria’da Yahudilerin işgal ettiği yerleşim birimlerinin çok büyük bir kısmı boşaltılmayacak.

YÜZYILIN ANLAŞMASINA FİLİSTİN KANADININ TAVRI NE OLACAK?
Donal Trump'ın ABD'nin yeni başkanı olmasının ardından oluşturulmaya başlanan ‘Yüzyılın Anlaşması’nın Filistinlilerce kabul görmeyeceğine kesin gözle bakılıyor.

Filistin topraklarını nehirden denize özgürleştirme doğrultusunda direnişe devam eden Hamas’ın söz konusu anlaşma teklifini kesin bir dille reddetmesi bekleniyor. Öte yandan Mahmud Abbas yönetiminin de söz konusu plana karşı çıkacağı tahmin ediliyor.

YÜZYILIN ANLAŞMASINA MÜSLÜMAN ÜLKELER DESTEK VERİYOR MU?
 ‘Yüzyılın Anlaşması’nın Filistinlilerce reddedilmesi beklenirken bölgedeki bazı Müslüman ülkelerin söz konusu plana perde arkasından destek verdiği belirtiliyor.

ABD’nin bölgedeki en önemli müttefiklerinden olan ve Filistin direnişini terörist olarak nitelendiren Suudi Arabistan’ın  ‘Yüzyılın Anlaşması’na destek verdiği yönündeki iddialar uluslararası basında ciddi şekilde yer alıyor.

Öte yandan Trump'ın damadı Jared Kushner’in geçen hafta Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır ve Katar'a yaptığı ziyaretler oldukça önem arz ediyor. Görüşmelerin sonuçlarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmasa da basında ABD yönetiminin istediğini aldığı ileri sürülüyor.

Kushner'in 19 Haziran'daki Ürdün ziyaretinden bir gün önce Siyonist İsrail Rejimi Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun sürpriz bir şekilde Amman'ı ziyaret ederek Kral 2. Abdullah ile bir araya gelmesi ve Kral'ın geçen pazartesi Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump ile görüşmesi Washington yönetiminin bölge ülkelerinin desteğini alma çabası olarak yorumlanıyor.

SUUDİ ARABİSTAN, BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ, MISIR VE ÜRDÜN DESTEK VERİYOR
Siyonist İsrail Rejimi’nde yayın yapan Hayom gazetesinde yer alan haberde de Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Ürdün'ün "Yüzyılın Anlaşması" planına destek verdiği iddia edildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol