“YÜREĞİN VARSA GEL BENİ İNDİR...“

Meclis İdare Amiri Salim Uslu, CHP'li vekili çıldırttı...

11 Kasım 2011 Cuma 14:54
“YÜREĞİN VARSA GEL BENİ İNDİR...“

 CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in kürsüden indirilmesine tepki göstererek, Meclis İdare Amiri AK Partili Saim Uslu’ya seslendi. İnce, "Yüreğin varsa, cesaretin varsa, bilgin varsa, bileğin varsa, beynin varsa gel o kürsünden beni indir. Yontma taş devrinin adamları mecliste kabadayılık yapmışlardır" dedi. 



Yalova’daki irtibat bürosunda basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce, TBMM’de kürsü dokunulmazlığının fiilen yok edildiğini savunarak AK Partililerin faşizan bir eğilim içerisinde olduğunu iddia etti. İnce şunları söyledi:



"Dün eşkıya meclise inmiştir. Mecliste zorbalık hakim olmuştur. İdare amiri kendini 'gestapo şefi' zannetmiştir. Ya da sultanın fedailiğine soyunmuştur. 'Sendika ağası', 'meclis ağası' olmak istemiştir ve kendisini 'sultanın fedaisi' yerine koymuştur. Yontma taş devrinin adamları mecliste kabadayılık yapmışlardır. Çoğunluk diktası işte budur. AKP faşizminin geldiği nokta işte budur. Başbakan'dan, başbakan yardımcısına, grup başkanvekilinden milletvekiline kadar nasıl bir faşizan eğilim içerisinde olduklarını bir kez daha görmüş olduk. Daha önce de Başbakan'ın korumaları meclis genel kurulu salonuna girmek istemiştir. Bu eşkıyalıklarının son noktasıdır artık. Kürsü dokunulmazlığı fiilen dün yok edilmiştir."



'SALİM USLU DEĞİL, ZALİM YARAMAZ'



9 yıllık milletvekilliği boyunca ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını anlatan İnce, "O zatın adı Salim Uslu değil, 'Zalim Yaramaz’dır. 'Başbakana dokunmak ibadettir' diyen milletvekilleri, başbakanı eleştiren milletvekillerine dokunarak ibadet yapmak istemişlerdir" diye konuştu. 



'BU KORKULARININ NEDENİ NE?'



Muharrem İnce, Genel Kurulda önümüzdeki hafta kendisinin de konuşma yapacağığını belirterek Salim Uslu'ya şöyle seslendi:



"Yüreğin varsa, cesaretin varsa, bilgin varsa, bileğin varsa, beynin varsa gel o kürsünden beni indir. Tek başına indiremiyorsan başbakanı da çağır birlikte indir. Terbiye sınırlarını zorlayan bir uygulama bu. Böyle bir şey olamaz. 70 yaşında kalp hastası olan milletvekiline yapılamaz bu. Genç birine de yapılamaz. Orada eleştiri sınırları içerisindedir her şey. Deniz fenerini görünce arenadaki boğa gibi oluyorlar. Bu korkularının nedeni ne? Zorbalık gösterileriyle meclis çalıştırılamaz. Cumhuriyet Halk Partisi direnişin partisiyiz biz. Her tür zorbalığa karşı direneceğiz." 



Kamer Genç’in kürsüden indirilmesiyle ilgili meclis görüntülerinin verilmemesini de eleştiren İnce, "AKP’nin zorbalıklarını, AKP’nin defolarını kapatmak için görüntüleri vermiyorlar" dedi. Muharrem İnce şöyle devam etti:



"Dün, deprem acısı yaşamış insanları copladılar. Faşizmin son göstergeleridir bunlar. Bunlar yakında bizim dokunulmazlıklarımızı da kaldırırlar. Bunların ileri demokrasiden neyi kastettiğini herkesin görmesi lazım. Bütün milletimizin AKP’nin gerçek yüzünü görmesi lazım" dedi. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol