YSK'A NEŞTER HAZIRLIĞI...

Başbakan Erdoğan YSK vetosu sonrası yükselen şiddet eylemlerine yönelik sert tepkisini Meclis'te de sürdürdü

23 Nisan 2011 Cumartesi 20:20
YSK'A NEŞTER HAZIRLIĞI...

Başbakan Erdoğan YSK vetosu sonrası yaşanan şiddet eylemlerine yönelik tepki gösterirken YSK'nın yapısının da değiştirileceği sinyali verdi.

Başbakan Erdoğan Meclis özel oturumunda yaptığı konuşmada BDP'ye yüklenerek, "Buradan siyasi çıkar sağlama ihtirası da, en az kan dökmek kadar insanlık dışıdır. Vicdan dışıdır. Küçük siyasi hesaplar peşinde, Türkiye'nin kardeşliğini bozma gayretine girenler, biliniz ki, er ya da geç, kaybetmeye mahkûmdurlar" dedi.

TBMM çıkışında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan YSK protestolarını "yıldırma ve tahrik" politikası olarak değerlendirdi. "Bölgede tüm teşkilatlarımız bombalanıyor" diyen Erdoğan YSK'nın yapısının da değiştirileceği sinyali verdi.

Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda konuşmasına, "Meclisin iradesi üzerinde hiçbir güç ve irade yoktur. Millet iradesine güvensizlik, bizatihi millete ve 23 Nisan ruhuna güvensizliktir" sözleriyle başladı. Yakın tarihte milli iradeye dönük müdahaleler olduğunu hatırlatan Erdoğan şöyle devam etti:
"Milli iradeye müdahaleler kadar, milli egemenliği vesayet altına almak, vesayet altında tutmak, milli iradeyi hukuk dışı örgütlenmelere havale etmek de, aynı şekilde 23 Nisan ruhuna ve Cumhuriyet ideallerine aykırıdır. Bölgemizde yaşanan son hadiseler, Türkiye'nin ve aziz milletimizin, tecrübesiyle tarihiyle, medeniyet birikimiyle ne kadar farklı olduğunu, ne kadar ayrı bir yerde durduğunu tüm dünyaya göstermiştir."

BDP'YE AĞIR ELEŞTİRİ

Mehmet Akif Ersoy'un sözleriyle birlik ve beraberlik mesajları veren Erdoğan üstü kapalı olarak YSK'nın bağımsız milletvekilleri hakkında verdiği kararın ardından Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan gerilime dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu ülkenin, 74 milyonun kardeşliğini, populizme, şahsi çıkarlara, şahsi ikbal hırsına alet etmek, bizzat millete ve ülkeye haksızlıktır. Öyle meseleler vardır ki, iktidar hırsıyla, seçimde oy almak hırsıyla, çıkar sağlamak gayesiyle, tahrik edilemez. Kışkırtılamaz. Terör meselesi bu ülkenin topyekun meselesidir. Zira, ölen gençler bizim gençlerimizdir. Şehit olan güvenlik güçleri, bizzat bu milletin evlatlarıdır. Terörün hiçbir sonuç getiremeyeceği bilindiği halde, sırf silah tüccarlarını zengin etmek, sırf istismarcıları memnun etmek gayesiyle sürdürülmesi, kandan ve gözyaşından beslenen insanlık dışı bir anlayışın ürünüdür."

BELLİ BÖLGELERİN HASSASİYETİ

Erdoğan, terör vurgusu yaptığı konuşmasında güneydoğu bölgesinin hassasiyetini bazı çevrelerin istismar ettiğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Buradan siyasi çıkar sağlama ihtirası da, en az kan dökmek kadar insanlık dışıdır. Vicdan dışıdır. Tahriklerle, kışkırtmayla, hakaretlerle, öfkenin nefretin, ayırımcılığın dilini kullanarak, seçmen iradesini istedikleri şekilde yönlendireceklerini zannedenler, büyük bir yanılgının içindedirler. Küçük siyasi hesaplar peşinde, Türkiye'nin kardeşliğini bozma gayretine girenler, biliniz ki, er ya da geç, kaybetmeye mahkûmdurlar. Son yıllarda, belli bölgelere yönelik inkâr politikalarına son verilmiş, ihmaller telafi edilmeye, bu yolla kardeşliğimiz perçinlenmeye başlamıştır."

YSK'NIN YAPISI DEĞİŞEBİLİR

Erdoğan TBMM çıkışında da YSK'nan kararıyla ilgili değerlendirmelerini sürdürdü. Erdoğan şunları söyledi:
"YSK'nın yapısında sorunlar olduğu ortada. 24. dönemde reformlar gündeme gelecek. Protestolardaki amaç ise, AK Parti'ye yönelik olumsuz propoganda yapmak. Olaylar, yıldırma ve tahrik politikası. BDP'nin yıldırma politikasına karşı sabırla mücadele edeceğiz. Medya, antidemokratik iradenin propogandasına dikkat etmeli."







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol