YSK'ya Çattı, Niyetlerini İlan Ettiler!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. Yavuz, olağanüstü itirazda İstanbul seçimlerinin yenilenmesini isteyeceklerini açıkladı.

09 Nisan 2019 Salı 13:36
YSK'ya Çattı, Niyetlerini İlan Ettiler!

Ali İhsan Yavuz, şunları söyledi:AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçları ve itiraz başvurularına dair açıklamalarda bulundu.İncelenen 13 ilçede 5 bin kişinin liste dışından olduğunu belirten Yavuz,sandık başkanları için ileri sürülen 'FETÖ' iddiasına dair de şunları söyledi:"Bize 'Neden zamanında itiraz etmediniz?' diyorlar. Seçim kurulları, sandık başkanlarına ilişkin bilgi vermiyor. Baskı yapılır diye isim vermiyorlar. Bugün ortaya çıkıyor. Sonra bakıyoruz, diyoruz ki, bu işte bir şey var."Yavuz, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 51 sandıkta oyların yeniden sayılması kararını eleştirdi.

Kendi yaptıkları başvuruyu hatırlatan Yavuz, "İstanbul'un her yerinde organize şeyler var. YSK bizim talebimizi reddetti, 51 sandık için 'yeniden sayılsın' dedi. YSK kararları hepimizi bağlar, biz bu 51 sandığı örnek gösterdik. Taleplerimizi anlayamamışlar. Bunları saymanın anlamı yok" dedi. Her siyasi partinin olağanüstü itiraz hakkının bulunduğunu vurgulayan Yavuz, " Olağanüstü itiraz hakkımızı kullanacağız. 'Seçimin sonucunu çok net etkileyecek haller var ve İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz' diyeceğiz" ifadesini kullandı.

TALEP KABUL EDİLİRSE BİR SONRAKİ SEÇİM NE ZAMAN?

İstanbul'da seçimin iptal edilmesi halinde, yeniden hangi tarihte seçimin yapılacağı YSK takvimiyle belirlenmiş durumda.Kurul'un 29 Mart'ta Resmi Gazete'de yayınlanan kararında, iptal edilen seçimlerin 2 Haziran 2019'da tekrarlanacağı hükme bağlandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol