YSK Başkanı'nın Görev Süresi Uzuyor!

AKP'nin yasa teklifiyle YSK'da 2019'da görev süresi dolanların görev süresi 1 yıl daha uzatılacak.

22 Aralık 2018 Cumartesi 00:36

TBMM Başkanlığı'na sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde YSK Başkanı ve üyelerinin görev sürelerinin 1 yıl daha uzatılması öngörülüyor.

GEREKÇE 31 MART YEREL SEÇİMLERİ

Teklifin gerekçesinde Ocak ayı içinde görev süresi dolacak Başkan ve üyeler için seçim yapılması gerektiği belirtildi. 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerin başlangıç tarihinin 1 Ocak 2019 olduğu hatırlatılarak "Seçim takvimi başladıktan sonra üyelerin yarısından fazlasının değişmesi söz konusu olacaktır. Bu durum Anayasa'nın 79'uncu maddesinde vurgulanan seçimlerin düzen içinde yönetimi açısından sorun oluşturabilecektir" denildi.

23 OCAK'TA GÖREV SÜRESİ DOLUYORDU

YSK Başkanı Güven'in görev süresi 23 Ocak'ta doluyordu. Teklifin yasalaşması durumunda Güven'in görevi 23 Ocak 2020'ye kadar devam edecek.

Bilindiği üzere 16 Nisan Referandumunda mühürsüz pusulalar Güven başkanlığında YSK tarafından geçerli sayılmıştı, 24 Haziran seçimlerinde de yine ciddi usulsüzlük iddiaları ortaya atılmıştı. 

Güven bir etkinlikte söyledikleri ile de pes dedirtmişti:

“Yıllarca sıkıntı çektik, hamdolsun bugünlere gelindi. Bizim gibi sıkıntı çekenlerin daha çok birbirine kaynaşmış bir şekilde burada olduğunu görüyorum. Gençlerin de imam hatip ruhuyla buraya gelmelerini özellikle diliyorum, istiyorum. Sıkıntı sadece başörtüsünde değildi, hepimizeydi. Hep horlandık. Stadyumlara gittiğimizde bizimle alay ettiler. Bizi biraz da motive eden buydu. Hamdolsun bugün bu yerlere geldik. Ezan sesi geldiğinde camiye giden yönetici istemediler. Sıkıntı buradaydı. Bu nedenle imam hatip ruhu ayakta. İmam hatipli olmaktan mutluluk duyuyorum.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol