Yılmaz Özdil: Aday Olursa Yıkar Geçer...

Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklayan İYİ Parti lideri Akşener'e teşekkür eden SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil, "Aday gösterilirse açık ara kazanacağını düşündüğüm biri var." dedi.

27 Eylül 2021 Pazartesi 11:24
Yılmaz Özdil: Aday Olursa Yıkar Geçer...

Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklayan İYİ Parti lideri Akşener'e teşekkür eden SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil, "Aday gösterilirse açık ara kazanacağını düşündüğüm biri var." dedi.

Özdil,Lale Özan Arslan'ın sorularını yanıtladı. Özdil, gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ‘Cumhurbaşkanlığına aday değilim, başbakanlığa adayım' açıklamalarına değinen Özdil, Akşener'e teşekkür ederek, kendisinin cumhurbaşkanı adayını da tarif etti. Özdil, bu konuda şunları söyledi:

*Benim Yılmaz Özdil olarak aday gösterilirse açık ara kazanacağını düşündüğüm bir adayım var. Bu benim adayım. Toplumdaki karşılığı açısından baktığımda bu kişi aday olursa yıkar geçer, açık ara…

*Benim mesleğimde 40 sene oldu, ben sadece halk için yazarım. Yurttaş olmaktan onur duyduğum toplumla bir arada yaşarım…Gözlemlerimin ışığına diyorum ki, bir kişi var, olursa bana göre açık ara kazanır…

*Aday olursa kesinlikle seçimi kaybedeceğini bildiğimiz bir aday da var. Halkın istediği adayı göstermek, partilerin görevidir.

“MERAL AKŞENER TARİHİ SORUMLUĞUNU YERİNE GETİRDİ”
Meral Akşener, tarihi sorumluluğunu yerine getirdi. Ben yurttaş olarak kendisine teşekkür ediyorum. Meral Akşener ve İYİ Parti, parlamenter rejimden yana tarihi bir tavır aldı ve tarihi bir çağrıda bulundu. Ben yurttaş olarak kendilerine teşekkür ederim.

“HDP, CUMHURBAŞKANLIĞINI SOMUT OLARAK ETKİLEYECEK VE BELİRLEYECEK”
HDP ile ilgili yapılan tartışmalara değinen Özdil, şunları söyledi;

İşinize geldiği zaman HDP kitlesini seven, işinize gelmediği zaman HDP kitlesine küfreden sizlersiniz ahlaksız olan. MHP’ye bakın, somut bir HDP politikası var. ‘Kapansın’ diyor. 10 sene önce de öyle diyordu, bugün de öyle diyor.

Fırıldak gibi dönenlere bakıyorsunuz, HDP’ye oy veren kitleyi keriz zannediyor. ‘Seversek oy verir’ zannediyorlar. HDP bu süreçte benim tahminim 12-13-14 banında oy alacaktır.

Cumhurbaşkanlığını somut olarak etkileyecek ve belirleyecektir. Oy oranı ortada. Toplumdan gözlemlediğim kadarıyla HDP’nin oyları kemik gibi duruyor.

Nasıl belediye seçimlerinde belirleyici rol oynadıysa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de banko belirleyici rol oynayacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.10.2021 17:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol