Yıldırım. Erdoğan'ın Teklifini Kabul Etmedi!

Günboyu gazetesi yazarı Balamir Göktuğ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 Haziran seçimlerinde büyük bir oy farkı ile kaybeden Binali Yıldırım'a Cumhurbaşkanlığı yardımcılığını teklif ettiğini ancak Yıldırım'ın bu görevi kabul etmediğini yazdı.

02 Temmuz 2019 Salı 16:26

23 Haziran seçimleri sonrasında kabine değişikliği iddialarına net yanıt vermeyen Erdoğan'ın spekülasyonları artırdığını söyleyen Balamir Göktuğ, "Erdoğan 11 Temmuz'da yapılacak AKP MKYK toplantısını ve 15 Temmuz törenlerini bekleyecek. Ancak net olan bir şey var, saraydaki çok sınırlı sayıda kişinin dışında kimse Erdoğan'ın ne yapacağını bilmiyor" ifadelerini kullandı. Göktuğ, Erdoğan'ın Binali Yıldırım'a Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevini teklif ettiğini söyleyerek, "Binali Yıldırım kabul etmedi. Bu yüzden yeni Bakanlar Kurulu Japonya seyahati sonrasına ertelendi" diye yazdı.

VİTRİNDE NE OLACAK?

"Kabine ve AKP vitrininde değişiklik beklentisi 31 Mart öncesinden beri var. 23 Haziran'dan sonra AKP'de kazan çok hararetli bir şekilde kaynıyor. Erdoğan Türkiye'ye döndükten sonra neşteri kökten vuracak. Kabinede sadece 4 Bakanın yeri garanti" diyen de var... Erdoğan, köklü değişiklik yapmaz. Yaparsa kendini inkar olur. En fazla 3-4 Bakan değiştirmekle yetinir" iddiasında bulunanlar da mevcut. Vitrinlerde yapılacak değişim (!) için çok ihtiyatlı yaklaşan bir kesim de var AKP içinde."
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol