YENİ DEVLET KURUYORDU, ÇARK ETTİ!

“Yeni bir devlet kuruyoruz, kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözleriyle büyük tepki çeken AKP eski MKYK üyesi Ayhan Oğan kendisini yandaş Akit gazetesinde savundu. Net cümleleri için” sözlerim çarpıtıldı” dedi. Tepkileri ise “maksatlı” bulduğunu söyledi.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 01:08

“Yeni bir devlet kuruyoruz, kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözleriyle büyük tepki çeken AKP eski MKYK üyesi Ayhan Oğan kendisini yandaş Akit gazetesinde savundu. Net cümleleri için” sözlerim çarpıtıldı” dedi. Tepkileri ise “maksatlı” bulduğunu söyledi..

İşte AKP’li Ayhan Oğan’ın yandaş Yeni Akit gazetesindeki o röportajından başlıklar;

“Sözlerim çarpıtıldı. Biz 15 Temmuz’u kastettik”

“Türkiye’nin kaynaklarını yabancılara peşkeş çekerek Türkiye’yi sömüren bir zihniyetin 15 Temmuz itibari ile halk tarafından bitirildiğini ve ülkenin gidişatına halkın el koyduğunu kastettik. Bu millet her zaman devletine sahip çıkmıştır. Bu yıkım manasına gelmez. Yeniden inşa, yeniden yapılandırma demektir.”

“Türkiye’yi yıkıp başka bir şey getirmek mümkün değildir”

“Türkiye’yi yıkıp da yerine başka bir şey getirmek zaten mümkün değildir. Biz ömrümüzü milletin refahı devletin bekası mücadelesiyle geçirdik. 15 Temmuz sonrasında devletle milletin yeniden barıştığı, milletin farklılıklarına rağmen devlette yer bulma imkanına kavuştuğu ve millet için devlet anlayışına geçilen bir döneme girmiş oldu. Bu 16 Nisan itibariyle de hukuken kurumsallaştı. Bunu duymak istemiyorlar, bunun olmasını istemiyorlar, bunu söyleyen herkesi de linç etmeye kalkıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Biz fikir ortaya koyduk, AKP sözcüsüymüşüm gibi lanse ettiler”

“Beni bilerek AK Parti’nin bir sözcüsü ve yöneticisi gibi lanse ettiler. İlk yalan orada. Biz bir fikir ortaya koyduk. 15 Temmuz ve 16 Nisan çerçevesinde fakat bu ortaya koyduğumuz fikre karsı, katkı anlamında bir şey söyleyemediler. Ancak on binlerce küfür, hakaret iftira, FETÖ elebaşısıyla bir bağımız varmış gibi, başkasının fotoğrafını benmişim gibi servis ettiler. Bu da ikinci yalandı”

“Hazmedemiyorlar”

“1960’la başlayan 61 anayasasında da kurumsallaştırarak bir vesayet düzenine dönüştürülen, bürokratik devlet yapısı 15 Temmuz’dan sonra başlayan süreçle demokratik ve halkın çoğunluğunun temsil edildiği bir milli karaktere büründü. Bunun dillendirilmesi bu zihniyeti çok fena rahatsız ediyor. Cumhuriyet halkın kendi kendini yönettiği rejimdir. Cumhuriyet ve halk ilk defa 15 Temmuz sonrasında devletiyle milletin yeniden barıştığı, milletin farklılığıyla devlette yer bulma imkanına kavuştuğu ve millet için devlet anlayışına geçtiği bir döneme girilmiş oldu. Bu 16 Nisan itibariyle de hukuken kurumsallaştı. Bunu kabul etmeyen zihniyet ne kadar çırpınsa da beyhudedir. Bunu duymak istemiyorlar, bunun olmasını istemiyorlar, bunu söyleyen herkesi de linç etmeye kalkıyorlar. Ömrü milletin egemenliği, devletin bekası mücadelesiyle geçmiş birisi olarak iki tane kriterimiz vardır. Birincisi inandığımız değerler çerçevesinde hak ne diyor? Millet ne diyor? Bu ikisine bakarız. Bunun dışında da hiç kimseden korkumuz, endişemiz, çekincemiz yoktur. Doğru bildiğimiz işler yapmaya çalışacağız.”

“Kurucusu Atatürk’tür. Devleti yeniden yapılandıran Tayyip Erdoğan”

“1923’te kurulan cumhuriyet, Osmanlı’nın devamı bir devlet yapısı olarak Osmanlı’nın mirası üzerine kurulmuş bir devlettir. Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Fakat bugün gelinen noktada devleti yeniden yapılandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu devletin yeniden inşa, tahkim ve yeniden yapılandırma sürecidir. Bu da 16 Nisan’da hukukileşmiş bir mevzudur. Bunu da kimsenin engellemesi mümkün değildir. Millet hiçbir zaman kazanımlarından taviz vermez. İdeolojik vesayetçilik yapan, yaşam tarzı bekçiliği yapan, halkını bir kısmı veya tamamını tehdit olarak gören, onları baskı altına almaya çalışan, otoriter devlet zihniyeti tamamen ortadan kalkmıştır. Bundan sonra halkıyla barışık, gücünü halkından alan, tam bağımsız, anti emperyalist, kararını Ankara’dan veren, ekonomisiyle, savunmasıyla, ordusuyla, yargısıyla bir yeni yapı vardır. Bizim söylemek istediğimiz budur”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol