YARGIYA 3 MİLYON TL'LİK TAKIM ELBİSE...

CHP'li Mahmut Tanal, Erdoğan'ın yüksek yargı mensuplarına toplamda 3 milyon TL'yi bulan takım elbise hediye edeceğini iddia etti.

15 Temmuz 2015 Çarşamba 12:38
YARGIYA 3 MİLYON TL'LİK TAKIM ELBİSE...

  Erdoğan, üst düzey bürokrasiye RTE damgalı kravat hediye etmesinin ardından yargı mensuplarına da toplamda değeri 3 milyon TL’yi bulan takım elbise hediye edeceği iddia edildi.

 
CHP İstanbul Miiletvekili Mahmut Tanal’dan Erdoğan ile ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya attı. Tanal, Erdoğan’ın yüksek yargı mensublarına piyasa değeri 2-3 bin TL arasında olan özel takım elbiseler diktirdiğini ve bu takımların toplamda 3 milyona yakın tutan ücretlerinin de örtülü ödenekten karşılanacağını iddia etti. CHP’li Tanal seçim döneminde çok büyük tartışmalara sebep olan Örtülü Ödenek ve takım elbiseler ilgili iddiasına ilişkin olarak Adalet Bakanı Kenan İpek’e verdiği yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.
 
1- Cumhurbaşkanlığı tarafından masrafları örtülü ödenekten karşılanmak üzere yüksek yargı mensuplarına 1000 adet takım elbise diktirildiği iddiaları doğru mudur?
 
2- Bu iddia doğru ise bu takım elbiseler hangi yüksek yargı mensupları için dikilmektedir?
 
3- Bu takım elbiselerin piyasa bedelinin 2 bin ila 3 bin TL olduğu doğru mudur?
 
4- Yüksek yargı mensuplarına vatandaşlarımızın cebinden yapılan bu jestin sebebi nedir? Bu hediyeyi kabul ederek Anayasa’nın kuvvetler ayrılığı ilkesini ihlal eden yargı mensupları hakkında Bakanlığınızca herhangi bir tahkikat başlatılacak mıdır?
 
5- Söz konusu takım elbiselerin anlaşılan özel bir firmanın Eskişehir’de bulunan fabrikasında dikildiği doğru mudur?
 
6- Bu takım elbiselerin bu özel firmanın Ankara Panora alışveriş merkezinde bulunan mağazasından teslim edileceği iddiaları doğru mudur?

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.07.2015 12:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol