YARGI AYAKTA KARŞILADI...

Erdoğan, konuşmasında Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na 'Yenikapı ruhuna uygun şekilde hareket etme' çağrısında bulundu.

01 Eylül 2016 Perşembe 11:32
YARGI AYAKTA KARŞILADI...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, yargı bağımsızlığına gölge düşürdüğü gerekçesiyle katılmadığı adli yıl açılış töreni, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

ERDOĞAN AYAKTA, ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Salondaki hâkim ve savcılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salona girdiği sırada ayağa kalkarak alkışladı. Erdoğan'ın alkışlarla salona girmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na geçildi.


YARGITAY BAŞKANI: EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR

Açılış töreninde ilk konuşmayı Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit yaptı. "Hakkında suç isnadı olan herkes gibi FETÖ üyeleri de adil ve tarafsız bir şekilde yargılanacaklardır" diyen Cirit, "Darbe girişiminde bulunanların da adil yargılama sonrası en ağır cezaları alacağı da aşikardır" ifadelerini kullandı. Ciritk, "Hukuk düzeni hakların normatif düzeyde korunmasıyla olur. En gelişmiş hukuk düzeni hakları en iyi koruyandır" dedi.


ERDOĞAN: BU MEKANLARI GÖREV SÜREMİZ BOYUNCA KULLANACAĞIZ

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöye:

- İçinde bulunduğumuz bu mekan elbette Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bir parçasıdır. Bu mekan camimiz, kütüphane, çok amaçlı salonumuz... Bizler görev süremiz boyunca bu mekanları kullanmak durumundayız.

KILIÇDAROĞLU VE FEYZİOĞLU'NA MESAJ

- 7 Ağustos'taki Yenikapı ruhuna uygun şekilde hareket etmelerini bekliyorum. Milletimizin birliğe ihtiyacı var.

- 15 Temmuz gecesi adalet teşkilatı iyi bir sınav verdi.

- Kongre ve kültür merkezimiz tüm kurumların önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapacaktır. Yargıtay Başkanımız, burada yapılmasaydı toplantının bir otelin -2'nci katındaki 600 kişilik salonda yapılacağını ifade etmişlerdir. Milletin evinde yapılan adli yıl açılış töreni yargı bağımsızlığını gölgelemez, aksine yargı bağımsızlığını güçlendirir.

- Artık sadece tarih kitaplarından okuyan değil, hem okuyan hem yaşayan bir nesile kavuştuk. Bizim uzun süredir ifade ettiğimiz, tek devlet, millet, vatan, bayrak ne anlama geliyor, 15 Temmuz gecesi yaşadık, idrak ettik. Biz 79 milyonuyla tek milletiz. Böyle olmak zorundayız, olursak hedefe ulaşacağız.

"79 MİLYONLUK ORDUMUZ VAR"

- Operasyonlar aynı kararlılıkla devam edecek. Kimse bu vatan toprakları üzerinde asla bir operasyon düşüncesi içerisine girmesin. Girdikleri anda karşısında ordumuzu, polisimizi, milletimizin ta kendisini bulacaktır.

- 30 Ağustos'ta da ifade ettim. Tekrarlıyorum; bu ülkeye karşı kötü niyet besleyenler iyi bilsin ki, Türkiye 79 milyonluk bir orduya sahip. Bundan sonra bizim çok daha farklı çalışmamız lazım. 15 Temmuz'dan öncesi başkadır, sonrası bir başkadır. FETÖ denilen hain yapı, zaten milletimizin kalbinde mahkum olmuştur.

- Şahsımı almaya gelenler Marmaris'in ormanlarında gizlendiler. Bizim jandarmamız onları orada öldürebilirdi, ne yaptı yakaladı, götürdü yine savcıya teslim etti. İşte bu millet bu kadar asildi. Geciken adalet adalet değildir, süratle karar verip, almaları gereken cezayı almalılar.

- Önemli olan sistemin bir bütün olarak çalışmasıdır. İşte o zaman bireysel hata ve yanlışların en az zararla telafi edildiğini görebiliriz.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol