YANDAŞ MEDYANIN 'İHSAN ELİAÇIK' VE GEZİ KİNİ...

Yandaş medya hala Gezi Parkı'nın kinini güdüyor. Öyle ki bu kez Mısır'daki katliam görüntülerini kullanarak Gezi Direnişi'nin simge ismi haline gelen İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık'ı hedef aldı. Eliaçık ise, bu insanfsız saldırılara " 5 kişiyi öldüren de katildir, 500 kişiyi öldürende" sözleriyle yanıt verdi.

15 Ağustos 2013 Perşembe 00:15
YANDAŞ MEDYANIN 'İHSAN ELİAÇIK' VE GEZİ KİNİ...

 Mısır'da güvenlik güçlerinin Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki darbe karşıtlarına yaptığı müdahalenin ardından ölü sayısının yüzleri aşması tepki yaratırken Türkiye'de yandaş medya iktidar karşıtlarını hedef aldı. Gezi Parkı Direnişi'ndeki duruşu ile gönüllerde taht kuran ancak iktidar ve yandaşlarınca hedef tahtasına konan İlahiyatçı İhsan Eliaçık, birkez daha insafsız saldırıların kurbanı oldu.



Yandaş medya, Mısır'daki olayları örnek göstererek, Eliaçık'ın katliamı desteklediği yönündeki manipüle edilmiş haberleri servis etmekten çekinmedi. Eliaçık ise, olaya tepkisini sosyal medya üzerinden yayınladığı fotoğraf ile gösterdi ve " Mısır'dan katliam resimlerini 'işte bu katliamları destekliyor' diye servis eden alçaklar, bu resmi de yayın hadi" dedi.




Yandaş medyanın ve destekçilerinin fitne fucura doymadığını belirten Eliaçık, " Mısır'daki katliamlara her zaman karşı çıktık,çıkıyoruz. Ama Mısır'daki zulmü, Gezi'deki zulmü bastırmak için kullanmak da zulümdür. 5 kişiyi öldüren katildir. 11 kör, 200  beyin travması, 4 bin gözaltı, 8 bin yaralı da zulümdür. Devletin dini adalettir." ifadelerini kullandı.

Eliaçık, twitter hesabından Başbakan Erdoğan ve iktidarını da sert bir dille eleştirdi. İşte o tweetler:


"Mısır muktediri: 500, Türkiye muktediri: 33+ 5.. Ölü yarıştıranlar, 'benimkinde ölü onunki kadar değil' diyenler de katildir..."

'Bir insanı haksız yere öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir.' (Maide 32). Mısır muktediri:500, Türkiye muktediri: 5.  Neyi değiştirir?

Muktedir Roboski'de 33 çocuk, Gezi'de 5 genç öldürmüştür.Elini kana bulamış bir katildir. Namazı, niyazı, başörtüsü beni ilgilendirmez.

Gezi'de Erdoğan'ın yaptığı zulümle, Mısır'da Sisi'nin yaptığı zülüm aynıdır. Birinde 5, diğerinde 500 ölü neyi değiştirir, ikisi de katildir.

Muktedir benden 50 bin istiyor.Hastane,pırlanta gemi işlerine girenlerden al, yalakalıktan 300 dairesi olanlardan al, etrafına bak, kaynıyor. 

Muktedir, iktidarı süresince ölümlerin baş sorumlusudur. İktidardan düşse bile yargılanmaktan kaçamaz.

Muktedir, katil ve zalimdir. Gezi'de 5 genci öldürmüş, 11'ini kör etmiş, 200'üne beyin travması yaşatmış, Roboski'de 33 çocuğu öldürmüştür.

Gezi'de zulüm yoksa 5 ölüm, 11 kör, 200 beyin travması, 4 bin gözaltı, 8 bin yaralı ne oluyor? Bunları yapan zalimdir.

Sadece Mursi'nin değil; Tayyib'in zülmüne isyan da caizdir. Sisi'nin de... Kim zülmediyorsa hepsine isyan caizdir.







yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.08.2013 00:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
secaattin 2013-08-15 15:22:05

sayın ihsan eliaçık, mısır'daki katliamla, türkiye'deki gezi olayını aynı kare içine alarak kıyaslamak, ne mantıkla ne de insafla bağdaşır. ölçüyü kaçırıyorsun.

Avatar
Cem Cemgil 2013-08-15 17:16:29

hocam sizinleyim...

Avatar
Hakan Başlık 2013-08-15 17:17:04

gezi direnişine saldıranlar ile mısıra saldıranlar aynı bence...

Avatar
mahir @secaattin 2013-08-15 17:49:37

hocam sizi kutluyorum..ölüm ölümdür öldürmekte öldürmektir ha 5 ha 500 bunlar 5 rakamına doymadıklarını için veya karşılarında cahiliye arap halkı olmadığı için 5 te sınırlı kaldılar yoksa bunlar 1000 leride gecerlerde karşılarında türk milleti olunca kaçındılar..

Avatar
cemal KAPUSUZ 2013-08-15 18:37:47

illa dinsizmi olalım hin sahte adama hocamı diyelim allaha inan mayan cennete gidermiş varmı böylebirturşu mısırla gezi aynıimiş adamlar dini liderin

Avatar
cemal KAPUSUZ 2013-08-15 18:46:57

illa dinsizmi olalım hin sahte adama hocamı diyelim allaha inan mayan cennete gidermiş varmı böylebirturşu mısırla gezi aynıimiş adamlar dini lideri içincanını verdi gezicilerin derdi neydi huzur bozmak vurmak kırmak yakmak öylemi diyor senin olmayan dinin ölünce şehit vatanını korurkenmi öldünüz demezlermiadama rakıyı patlatşehit ol varmı beleş cennet vermezler

Avatar
mehmet karayıl 2013-08-15 22:47:41

ihsan hoca gezi hususunda yanlış yerde durdunuz eleştirilerinizde sonuna kadar haklısınız.lakin sizin kendinize ait bir yeriniz olmalı gezide yanlış adamlarla dirsek temas halinde idniz sizi bir çeşni olarak kullandılar
bir garnitür yani iktidara kendi renginden birilerinin eleştirisi adeta zevk sarhoşu yapıyor tüm kan emici vanpirleri sizive ideallerinizi hiç sevmeyen ideallerinize karşı açıktan savaş ilan eden yığınlarla olmamalı idiniz ferasetsiz davrandınız .bu demek değil iktidarın yanında olun üçüncü bir yol bulabilmeliidiniz

Avatar
serafettin a 2013-08-16 00:16:50

Hocam dogrudan sasma yanlisi olan dusunsun saygilar