YANDAŞ GAZETECİYE BEDAVA EV!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, hükümete yakınlığı ile bilinen bazı gazeteciler için adeta piyango oldu.

14 Ekim 2014 Salı 11:20
YANDAŞ GAZETECİYE BEDAVA EV!

 Muhalif medya kuruluşlarının ardı ardına vergi incelemesine tutulduğu bir dönemde, hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteci ve yazarlar için adeta özel teşvik paketleri hazırlandığı belirtiliyor. Bunların başında da 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında, hükümeti en iyi şekilde savunan bazı yazar ve gazetecilere, “konut kredisi” desteği sağlanması geliyor. Taraf gazetesinin haberine göre;  medya sektörünü karıştıran “dik durma ödülünün” hikâyesi şöyle:

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, hükümete yakınlığı ile bilinen bazı gazeteciler için adeta piyango oldu. Bu süreçte hükümeti en iyi şekilde savunan, yandaş medya yöneticilerinin ifadesi ile “dik duran” gazeteciler ödüllendirildi. Ödül ise, “konut kredisine destek” niteliğinde gerçekleşti. Yani konut kredisi bulunan yandaş gazetecilerin kredilerinin kapatılması sağlandı. Konut kredisi olmayan ancak dik duran yandaş gazetecilerin ise, konut kredisi almalarında yardımcı olundu. Bu konuda, bankaların istediği özkaynak tutarı ise gazete yönetimleri tarafından karşılandı. Böylece, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet sürecinde en iyi savunma gösteren gazeteciler ödüllendirilmiş oldu.

YAYINLANAN BELGESELİ TRT’YE SATMIŞLAR

Öte yandan, hükümete yakınlığı ile bilinen medya kuruluşlarında sular durulmuyor. Özellikle yeni genel müdürünü bekleyen TRT ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. İddiaya göre, değişik gazetelerde çalışan dört hükümet destekçisi gazeteci ortak bir yapım şirketi kurdu. Başka kişilerin üzerinde görünen şirket, TRT’ye belgesel niteliğinde değişik yapımlar sattı. Daha sonra yapılan araştırmada söz konusu belgesellerin, dini yayın yapan bir televizyon adına çekilen belgeseller olduğu anlaşıldı. Ancak, bir işlem yapılmadı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.10.2014 18:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol