YAMUK'UN DAVASI BUGÜN BAŞLIYOR

İzmir'in Bornova ilçesinde, 2010 Ekim ayında üniversite öğrencisi U.G.'nin (21) pittbul cinsi köpeğiyle saldırdığı, ardından da tekmeleyerek öldürdüğü idida edilen kediyle ilgili açılan davanın ilk duruşması, 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

12 Nisan 2011 Salı 13:10
YAMUK'UN DAVASI BUGÜN BAŞLIYOR

Öğleden sonraki duruşma için İzmir Adliyesi önünde toplanan hayvan hakları savunucuları ve çeşitli barolara bağlı avukatlar, davaya müdahil olacaklarını belirterek, "Hayvanlara yönelik şiddet Türk Ceza Yasası'na girene kadar mücadele edeceğiz." dedi.
"Yamuk" isimli kediyi tekmeleyip öldürmekle suçlanan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencisi U.G., bugün ilk defa hakim karşısına çıkacak. Kedi sahipli olduğu için "mala zarar verme" suçundan yargılanacak sanık için Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesine göre 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Adliye önünde toplanan grup adına konuşan İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Halil Dönmez, duruşmanın sabah yapılması gerektiğini ancak hakimin raporlu olması sebebiyle 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde öğleden sonra görüleceğini kaydetti. Komisyon olarak müdahil olacaklarını ifade eden Av. Dönmez, "Gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için diğer barolarla dirsek temasındayız." şeklinde konuştu. İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Sözcüsü Burçin Orel de Türkiye'de hayvana yapılan her türlü şiddetin kurumlaştığını iddia ederek, "İzmir'de yaşanan talihsiz olayın acısını henüz üzerimizden atamamışken bu kez de Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kangal cinsi bir köpeğin başına gelenler, hayvanlara aktif bir şekilde yapılan istismarın boyutlarını gösteriyor. Hissetme yetisine sahip olan bu canlıların ahlâki statüsünün belirlenmesindeki en önemli ayrıntı, onlara nasıl davranmamız ve onlar için ne gibi yasal düzenlemeler yapmamız gerektiğidir." dedi. Davaya müdahil olmak isteyen ve Ankara Barosu'nu temsilen gruba katılan Aylin Sümeyra Oruç da, "Tecavüze uğrayan masum köpek için de buradaydık, şimdi de buradayız. 5199 sayılı yasa devam ettiği sürece, hayvana mal muamelesi devam ettiği sürece biz burada olacağız. Hayvanlara kötü muamele TCK'ya girene kadar hepimizin vicdanı borçludur." diye konuştu.
Kedisi tekmelenerek öldürülen Arda Baran. adliyeye avukatıyla geldi. Baran, kedisine yapılan muamelenin cezasız kalmamasını istedi. İzmir Adliyesi önünde toplanan hayvanseverlerden bazıları ise kedileriyle birlikte basın açıklamasına katıldı. Orada bulunan ve özleri görmeyen bir kedi de hayvanseverlerin ilgi odağı oldu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol