Vecdi Öz: AKP-MHP'den Çiller İçin Tehdit Ediliyorum...

Son aylarda siyasete geri döneceği konuşulan, eski Başbakan Tansu Çiller’in, “Partiyi devret” önerisini reddeden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "MHP’den, AK Parti’den genel başkanlığı bırakmam için tehditler geliyor" ifadelerini kullandı.

23 Mayıs 2022 Pazartesi 10:21
Vecdi Öz: AKP-MHP'den Çiller İçin Tehdit Ediliyorum...

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan Öz, Tansu Çiller’in teklifini reddetmesinin ardından yaşananları da şöyle anlattı:

“Biz ciddi, net insanlarız. Bize saçma sapan teklifler yapılırsa nezaketen çay içeriz, masadan kalkarken de nezaket ölçüsü içerisinde diplomatik cevabımızı veririz. Bir daha bizden bunu talep edemezler. Siz yeni bir iş yeri kurmuşsunuz, pırıl pırıl bir market ve çalışıyor. ‘Gel sen kurduğun fiyata bize bunu devret’ diye biri gelip soruyor. Etik değildir. Tansu Hanımefendi bizim başbakanlığımızı yapmış bir dostumuz. Bu teklif hoş bir teklif değil. Siz, ‘Canım sıkıldı bırakıyorum siyaseti, iç geçiriyorum şimdi de canım çekti siyaset yapayım’ diyemezsiniz. Siyaset böyle bir şey değil. Emek verenlerin hakkını bir kalemde silip atamazsınız.”

"BİZ KİMSEDEN KORKMAYIZ"

Vecdet Öz, “Tansu Çiller’in teklifini reddetmenizin ardından size “Adalet Partisi Genel Başkanlığı'nı bırak” diye örtük bir tehdit telefonu geldi mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“AKP kanadından sürekli geliyor. ‘Bu işlerle uğraşmayın, bırakın’ diye tehditler geliyor. Sanal ortamda yazıyorlar, telefonumuza mesaj atıyorlar. Bunlardan bir çekincemiz, korkumuz yok. Biz kimseden korkmayız. MHP’den de AK Parti’den de bu tarz, genel başkanlığı bırakmam için tehditler geliyor.”

"GELSİNLER YAPSINLAR NE YAPACAKLARSA"

Tehditlerin ardından hukuki bir adım atıp atmayacakları sorulan Öz, “Asla öyle bir şey yapmayız. Biz korkmayız. Gelsinler yapsınlar ne yapacaklarsa. Biz Atatürkçü cumhuriyetçi, vatansever insanlarız. Korkarak siyaset yapılmaz” diye konuştu.

Öte yandan Öz, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ittifak çerçevesinde görüşme gerçekleştirdiklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısındaki adaya cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek verebileceklerini söyledi.

‘BİR İNSANIN BU KADAR BECERİKSİZ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL’

Bugün siz hangi sorunları tespit ederek siyasi adım atma gerekliliği görüyorsunuz? Türkiye’de tespit ettiğiniz sorunlar neler?

Bugün Türkiye’de planlama yok. Devlet Planlama Teşkilatı eskiden bütün bakanlıkların beş yıllık planını yapardı. Bu kurumlar özerk çalışırdı. Cumhurbaşkanı da ağabey, ombudsman konumundaydı. Bugün en büyük felaket, plansız programsız, günübirlik politikalarla devleti idame etmek. Bu tahribata neden oluyor. Ya beceriksizler ya da kasıtlı yapıyorlar. Bir insanın bu kadar beceriksiz olması mümkün değil. Dolayısıyla ben burada kasıt arıyorum ve bu suçtur. Ortak sorunlara, vatandaşı severek, barış ve kardeşlik içerisinde sahip çıkmazsan bu tren yolda giderken devrilir. Treni raydan çıkardılar, devirdiler.

TANSU ÇİLLER’İN TEKLİFİ: ETİK DEĞİL

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in size, “Ben ablan olarak partinin başına geçeyim sen de ikinci adam ol” dediğini açıklamıştınız. Bu teklifi kabul etmemiştiniz. Sonrasında bir gelişme yaşandı mı? Tekrar konuştunuz mu?

Asla. Yaşanamaz. Biz ciddi, net insanlarız. Bize saçma sapan teklifler yapılırsa nezaketen çay içeriz, masadan kalkarken de nezaket ölçüsü içerisinde diplomatik cevabımızı veririz. Bir daha bizden bunu talep edemezler. Siz yeni bir iş yeri kurmuşsunuz, pırıl pırıl bir market ve çalışıyor. “Gel sen kurduğun fiyata bize bunu devret” diye biri gelip soruyor. Etik değildir. Tansu Hanımefendi bizim başbakanlığımızı yapmış bir dostumuz. Bu teklif hoş bir teklif değil. Siz, “Canım sıkıldı bırakıyorum siyaseti, iç geçiriyorum şimdi de canım çekti siyaset yapayım” diyemezsiniz. Siyaset böyle bir şey değil. Emek verenlerin hakkını bir kalemde silip atamazsınız.

‘TANSU ÇİLLER’İN CANININ ÇEKTİĞİ KESİN’

Tansu Çiller, sizin ifadenizle “canı çektiği” için mi siyasete dönmek istedi yoksa arkasında başka bir amaç var mıydı?

Canının çekmesinin sebebi çok önemli. Kendi ruh dünyasında kendi ilişkileriyle ilgili. Canının çektiği kesin. Niye çekti? Duygusal olarak mı zorundalıktan mı çekti bilemiyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi’yle, Cumhur İttifakı’yla Tansu Hanım’ın bir diyaloğu var. Yenikapı Mitingleri de göz önüne alınırsa. Gönül gezdirerek siyasetin yanı sıra bu işin içinde başka işler olduğunu düşünüyorum. Bu kendi varsayımımız.

‘BU İŞLERİ BIRAKIN’ DİYE TEHDİT GELİYOR’
Tansu Çiller’in teklifini reddetmenizin ardından size “Adalet Partisi Genel Başkanlığı'nı bırak” diye örtük bir tehdit telefonu geldi mi?

AKP kanadından sürekli geliyor. “Bırakın bu işi, vazgeçin” diye geliyor.

Ne diyorlar?

 “Bu işlerle uğraşmayın, bırakın” diye tehditler geliyor. Sanal ortamda yazıyorlar, telefonumuza mesaj atıyorlar. Bunlardan bir çekincemiz, korkumuz yok. Biz kimseden korkmayız.

Yani AK Partililer sizin genel başkanlığı bırakmanızı istiyorlar?

MHP’den de AK Parti’den de bu tarz, genel başkanlığı bırakmam için tehditler geliyor.

Peki bu tehditlerin ardından suç duyurusu gibi hukuki adım atmayı düşündünüz mü?

Asla öyle bir şey yapmayız. Biz korkmayız. Gelsinler yapsınlar ne yapacaklarsa. Biz Atatürkçü cumhuriyetçi, vatansever insanlarız. Korkarak siyaset yapılmaz.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.05.2022 10:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol