Ve Kıdem Tazminatı Düzenlemesi Rafa Kalktı!

Albayrak üzerinde çalıştığı kıdem tazminatıyla ilgili düzenleme, Meclis'teki tekliften çıkarıldı. Düzenlemeye üç büyük işçi sendikası da karşı çıkıyordu.

10 Kasım 2020 Salı 16:05
Ve Kıdem Tazminatı Düzenlemesi Rafa Kalktı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak'ın gitmesiyle bir süredir üzerinde çalıştığı ve belirli dönemlerde gündeme getirdiği kıdem tazminatı meselesi de rafa kalktı.

Kıdem tazminatı son dönemde işçi sendikalarıyla, hükümet arasında gerilime neden olmuştu. Albayrak, kıdem tazminatının çok sorunlu bir alan olduğunu söylemişti. 

Üç büyük sendika da kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemelere karşı olduklarını söylemişlerdi.

İlk düzenleme komisyondan çekildi. Ancak geçen haftalarda "esnek çalışma" adı altında kıdem tazminatlarına yönelik yeni bir düzenleme Meclis'e sunuldu. İşçi sendikaları da düzenlemeye karşı olduklarını açıkladılar.

KIDEM TAZMİNATI İLE İLGİLİ MADDELER GERİ ÇEKİLDİ

TBMM'de görüşmeleri süren 'İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nden, kıdem tazminatıyla ilgili tartışmalı iki maddenin çıkarılması kararlaştırıldı.

TÜRK-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, TBMM'de AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammet Levent Bülbül ile bir araya geldi. Görüşmede Hak-İş Sendikası yetkilileri de bulundu.

Yapılan görüşmede anlaşmaya varıldı. Buna göre kıdem tazminatlarıyla ilgili olan ve sendikaların tepkisine neden olan 2 maddenin tekliften çıkarılması kararlaştırıldı.

“DAHA DETAYLI ÇALIŞACAĞIZ”

Görüşmenin ardından açıklama yapan Muş, esnek çalışmaya ilişkin 33 ve 37'nci maddelerin tekliften çıkarılmasına karar verdiklerini belirterek, "Sendikaların taleplerini aldık. MHP grup başkanvekilleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü biz de Cumhurbaşkanımızla görüştük, onların talimatları gereği bu iki maddeyi daha detaylı çalışmak üzere metinden çıkaracağız, şu an çıkarıyoruz onları. Esnek çalışma çıkıyor" dedi.

Tartışmalı maddeler ile 25 yaş altı ve 50 yaş üstü kişiler için şart aranmaksızın 'belirli süreli iş sözleşmesi' yapılabilmesi öngörülüyordu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.11.2020 16:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol