VE HATAY'DA GERİ SAYIM BAŞLADI...

Dünyanın gözü kulağı bugün Hatay'da olacak.

17 Haziran 2011 Cuma 11:41
VE HATAY'DA GERİ SAYIM BAŞLADI...

 Dünyanın gözü kulağı bugün Hatay'da olacak. Zira, BM elçisi ünlü oyuncu Angelina Jolie bugün Suriyelilerin kaldığı kampı ziyaret edecek. Kamplardaki Suriyeliler ünlü yıldızın gelişini merakla beklerken, Hataylılar ziyarete mesafeli yaklaşıyor. Nedeni ise Libya'da müdahale sonrası yaşananlar.

Dışişleri Bakanlığı'nın Suriyelilerin barındığı Yayladağı'ndaki geçici çadır kenti ziyaret etmesi için gerekli izni verdiği olan Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi film yıldızı Angelina Jolie, bugün öğleden sonra Hatay'da olacak. Bugüne kadar 10 yıldır 20 kadar ülkede savaş bölgelerinde zor durumda bulunan mültecileri ziyaret etmesiyle tanınan Jolie, geçici çadır kentlerde konaklayan Suriyelilere maddi ve manevi destekte bulunacak.

Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle 20 gündür kentte bulunan yerli ve yabancı medya mensuplarının yanı sıra Angelina Jolie için yabancı medya mensupları canlı yayın araçlarıyla kentte geldi.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle Harbiye beldesinde bulunan otellerde yer kalmadığı, hayranlarının da Jolie'yi görmek için Hatay'a gelmesi olasılığına karşı Emniyet Müdürlüğü'nün özel önlem alacağı da öğrenildi.                                                           

9.5 BİN SURİYELİ SABIRSIZ

Bu arada, olaylardan kaçarak, sınır köylerinden Türkiye'ye giren Suriyelilerin sayısı 9 bin 693'e ulaştı. Türk Kızılayı, Yayladağı'nda iki, Altınözü'nde iki ve Reyhanlı ilçesinde bir olmak üzere toplam 5 geçici çadır kentte kalan sığınmacılara sağlık hizmetinin yanı sıra 3 öğün yemek veriyor. Kamplardaki Suriyelilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı da belirtildi. Suriyeliler, kampa gelecek Angelina Jolie'yi görmek ve sorunlarını anlatmak için sabırsızlıkla bekliyor.

ASKER VE POLİSLER DE VAR

Öte yandan geçici çadır kentlerde kalan Suriyeliler arasında devletin çeşitli kurumlarında çalışanlarla polis ve askerler de bulunuyor.

Son olarak yarbay rütbeli bir kişinin 4 askerle ordudaki görevinden istifa edip, Türkiye'ye sığındığı belirtildi.

ZİYARET HATAY'I İKİYE BÖLDÜ

Bazı Hataylılar ise Angelina Jolie'nin kentlerine gelmesine karşı.

Hollywood yıldızının gelişine "İstemiyoruz Hatay'a gelmesini, Suriye'de büyütüldüğü kadar bir olay yok. Aynı şey Libya'da da oldu. Angelina Jolie, Tunus-Libya sınırına gitti, sonra Libya bombalandı. Şimdi amaçları Suriye'yi bombalatmak. Angelina Jolie de bu oyunun bir parçası" söyleriyle karşı çıkanlar da var.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol