VE AÇIKLANDI: BULUŞUYORLAR...

Görüşme, Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirilecek.

06 Ağustos 2015 Perşembe 15:29
VE AÇIKLANDI: BULUŞUYORLAR...

 CHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinin ardından AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunum yapan AKP heyeti başkanı Ömer Çelik, "Sayın Başbakanımızın Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir araya gelme arzusu söz konusu. Bunu kendilerine ilettik ve olumlu yanıt aldık. Pazartesi Bakanlar Kurulumuzdan sonra saat 18’de, Sayın Kılıçdaroğlu’nu ve Sayın Haluk Koç’u bekliyoruz" dedi. Görüşme, Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirilecek.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ile koalisyon görüşmelerini gerçekleştiren AKP heyetini bugün kabul etti.

Kabulde, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AKP  milletvekilleri Ali İhsan Arslan, Osman Can ve Taha Özhan yer aldı.

12:10'da başlayan ve 1 saat 50 dakika süren kabul Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirildi. AKP’nin CHP ile koalisyon görüşmelerini gerçekleştiren heyet adına hazırlanan raporu Davutoğlu'na Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik sundu.

Ömer Çelik açıkladı: Pazartesi buluşuyorlar

Ömer Çelik, toplantının ardından açıklama yaptı. Ömer Çelik'in açıklaması özetle şöyle:

Kendisine birkaç saatlik bir süre içinde çok detay ve kapsamlı bir sunum yaptık. Kendisinin sorularına cevap verdik. Ayrıca bütün bir süreci baştan sona anlattık. Arada sunumlarımız olmuştu, bu detay bir sunum oldu.

Üç çerçevede sunumumuzu yaptık. İki parti arasında mutabakat görünen politikalar, temel çatışma ve anlaşmazlık olarak beliren noktalar, üçüncü olarak genel başkanların bir araya gelerek mesafe alacağı ve alamayacağı politikalar.

Tartışmaların bir kısmı AK Parti bir kısmı ise hükümet politikalarını ilgilendiriyor. Başbakanımız parti politikalarını ilgilendiren kısmını yarın MYK’ya götürecek. Arkasından, Pazartesi günü hükümet politikalarını ilgilendiren kısmı Bakanlar Kurulu’na sunulacak. 

Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir araya gelme arzusu söz konusu. Bunu kendilerine ilettik ve olumlu yanıt aldık. Pazartesi Bakanlar Kurulumuzdan sonra saat 18’de, Sayın Kılıçdaroğlu’nu ve Sayın Haluk Koç’u bekliyoruz.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.08.2015 15:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol