VALİ VE BAKAN HEMŞEHRİ OLURSA...

İzmir adayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Valisinin hemşehri olması, CHP'nin İzmir milletvekillerini endişelendirdi.

17 Aralık 2013 Salı 11:04
VALİ VE BAKAN HEMŞEHRİ OLURSA...

 AKP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın hemşehri olması, CHP'nin İzmir milletvekillerini endişelendirdi.

CHP İzmir milletvekili Musa Çam '' Hem Vali, hem de AKP adayı Bakan, Erzincanlı... Valinin, Bakanın çok yakını olduğunu da görüyoruz'' dedi ve şunları söyledi:

''İzmir’de ciddi bir örgütlenme var. Valisinden kaymakamına kadar. Sayın Binali Yıldırım ciddi bir örgütlenme yapmaktadır. Dolayısıyla, 30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerden ciddi endişeler ve kaygılar duymaktayım. Mülki idare amirlerinin baskısı, tehdidi ve sandık sorumlularıyla ilgili ciddi endişe ve kaygılar taşıyorum. Bunu dile getirmeyi tarihsel bir görev olarak biliyorum, çünkü orada ayrı bir örgütlenme var.''

7 AY ÖNCE ATANDI
Binali Yıldırım Erzincan Refahiye doğumlu. TBMM'de iki dönem İstanbul ve Erzincan milletvekili olarak görev yaptı. Halen İzmir milletvekili ve 11 yıldır da Ulaştırma Bakanlığı görevinde  bulunuyor. Erzincan'da doğan İzmir Valisi Mustafa Toprak, ilk, orta ve lise öğrenimini Erzincan’da tamamladı. Ankara SBF'den mezun oldu. İncesu, Taşlıçay, Ahlat Kaymakamlığı, Rize Vali Yardımcılığı yaptı. 2007'de Çorum, 2010'da Diyarbakır Valiliğine atandı. 9 Mayıs 2013 tarihinde de İzmir Valisi oldu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.12.2013 11:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol