'UYANIN LAİKLER ŞERİAT GELİYOR...'

İngiliz Times, Türkiye'deki alkol yasağını sayfalarına taşıdı ve 'Uyanın laikler şeriat geliyor' dedi.

28 Mayıs 2013 Salı 15:53
'UYANIN LAİKLER ŞERİAT GELİYOR...'

 Times, gazetenin başyazısını Türkiye'deki alkol satışına ilişkin sınırlamaya ayırdı.

"SINIRLAMA KÖTÜ BİR İŞARET"
Gazeteye göre alkol satışı ile ilgili yasa, ülkenin hangi yönde gittiğini gösteren kötü bir işaret.

"İNGİLİZ TURİSTLER ENDİŞELENMESİN"
Türkiye parlamentosunun yasayı bir tür acele ile geçirdiğini belirten gazete, bu yaz Türkiye'ye gidecek olup da rakıya özlem duyan İngiliz turistlerin çok endişelenmesi için büyük bir neden olmadığını ifade ediyor.

TÜRKİYE'DEKİ "LAİK"LERE UYARI
Ancak Times'a göre, Türkiye'nin laikliğini destekleyenlerin bu konuya ciddi yaklaşması gerekiyor çünkü bu adımlar gelecekteki başka kısıtlamaların habercisi olabilir.

Gazetenin başyazısından öne çıkan diğer bazı bölümler ise şöyle:

"Görünüşe bakılırsa, Türkiye'nin fazla içki içilmesinden daha acil sorunları var. Suriye savaşı Türkiye'nin güneydoğu sınırında insani bir yardımı acil hale getiriyor ve ülkedeki şiddetin Türkiye topraklarına sıçraması riski süreklilik taşıyor.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, laik demokrasiye bir tehdit arz ettiği yolundaki iddialara verilecek hazır bir cevabı var. Başbakan tam bir demokrat olarak başarılı oldu ve artarda üç seçimle parlamentoda çoğunluğu elde etti ve her seçim başarısı bir öncekinden daha kesin oldu."

"ERDOĞAN İKTİDAR SARHOŞU MU?"
Ayrıca, son elli yılda dört darbe yapmış olan ordu üzerindeki sivil otoriteyi artırdı." diyen Times gazetesi şöyle devam ediyor:

"Türkiye, belki Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tabanının bulunduğu Anadolu'daki camilerde olmasa bile İstanbul'daki üniversitelerde saygı duyulan açıkça laik bir anayasaya sahip olan yüzde 99'u Müslüman bir ülke. Bu yönetim biçimi, son iki yılda Arap Baharı'nın ardından ortaya çıkan rejimler için örnek gösteriliyor. Ancak kendisinin geleceği garanti altında değil. Avrasya'nın bu denge noktasında yükselen İslamcılık gerçek bir tehlike arz ediyor."

"AMAÇ İSLAMCILARI MEMNUN ETMEK"
Times gazetesi, alkol satışına getirilen sınırlamaların amacının parti içindeki İslamcıları memnun etmek olabileceğini, ancak Erdoğan'ın güçlü konumu nedeniyle buna gerek olmadığını da savunuyor.

Gazeteye göre, Erdoğan'ın radikal dindarlara yönelmesinin nedeni, onlarla aynı fikirde olması.

Times, Başbakan Erdoğan'ın Batı'nın Suriyeli isyancılara askeri yardım için güvendiği oldukça başarılı bir siyasetçi olduğunu da kaydettikten sonra baş yazsını şöyle bitiriyor:

"Yetkileri artırılmış bir başkanlık arayışı ve gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi Erdoğan'ın iktidar sarhoşu olup olmadığının kritik testleri olacak."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.05.2013 12:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol