Ünlü Anketçiden AKP'lilere: Yalvaracaksınız

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın “Millet İttifakı kazansa bile, parlamenter sisteme geri dönmenin artık imkanı kalmamıştır.” sözlerine Avrasya Araştırma şirketi başkanı anketçi Kemal Özkiraz’dan yanıt geldi.

12 Haziran 2021 Cumartesi 10:59
Ünlü Anketçiden AKP'lilere: Yalvaracaksınız

AKP’li Bülent Turan, Millet İttifakı’nın “parlamenter sisteme geri dönme” vaadi karşısında, “Millet İttifakı kazansa bile, parlamenter sisteme geri dönmenin artık imkanı kalmamıştır. İnsanlar, tüm dünya milletleri, tüm ülkeler, demokratik gelişim içinde değerlendirildiğinde, aldığı bir hakkı geri verme örneği yok” sözlerine, Özkiraz Twitter hesabından yanıt verdi.

Özkiraz, “Millet ittifakı kazandığı gün parlamenter sisteme geçelim diye yalvaracaksiniz.” ifadelerini kullandı.

KARARSIZLARIN ADRESİ 'MİLLET İTTİFAKI' OLMUŞTU!

MetroPOLL Araştırma’nın verilerine göre kararsız seçmenlerin yüzde 39,9’unun CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi’nin ‘millet ittifakı’na yakın olduğu ortaya çıkmıştı.
Araştırma sonuçlarını, şirketin kurucusu Özer Sencar paylaşmış, bu pazar bir milletvekili seçimi olsa kararsız, cevapsız, sandığı protesto edecek yüzde 23’lük seçmene AKP ve MHP’nin yer aldığı ‘cumhur ittifakı’na mı yoksa ‘millet ittifakı’na mı daha yakın oldukları sorulmuştu.

Yüzde 34,6’sı “‘Millet İttifakı’na daha yakınım’ derken, yüzde 5,3 “İki ittifaka da yakın değilim ama ‘millet’i tercih ederim” demişti. Ankette fikri olmayanların oranı ise yüzde 32,2 çıkmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.06.2021 11:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol