ÜLKEYİ DE VERSEK YETMEYECEK!

BDP sözcüleri 'Öcalan'a ev hapsi' talebini yeterli bulmadı ve yeni bir istekte daha bulundu...

01 Haziran 2011 Çarşamba 11:27
ÜLKEYİ DE VERSEK YETMEYECEK!

 BDP sözcülerinin geçtiğimiz aylarda çok tartışılan 'Öcalan'a ev hapsi' talebi, bir adım daha ileri giderek 'Öcalan serbest bırakılsın' noktasına geldi.

BDP sözcüleri 'Barışın Sesi' adlı parti yayın organında 'Taleplerimiz- Acil Demokrasi- Hemen Şimdi' başlığı altında, Kürt kimliğini de tanıyan demokratik bir anayasanın hazırlanması, 4 Türkiye genelinde merkezin yetkilerini sınırlayan yerinde yönetim sisteminin geliştirilmesi, 4 Kürt halkının demokratik siyasal iradesinin tanınması ve öz yönetim hakkının verilmesi gibi pek çok konuda taleplerde bulundu. 

İŞTE O ÖNERİLER

Kürt kültürü önündeki tüm engellerin kaldırılması, ifade ve basın-yayın özgürlüğünün sağlanması.

Kürdistan'da polis gücü, özel tim vb. özel savaş birimlerinin geri çekilmesi, köy koruculuğu sisteminin dağıtılması, Kürtlerin öz savunma güçleriyle kendi iç güvenliğini sağlaması,
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan dahil tüm siyasi hükümlü ve tutukluların serbest bırakılması, Tüm etnik topluluk ve inançların, özgürlüklerinin anayasal güvence altına alınması, Son 30 yılda yürütülen savaşta yaşanan kirli olayların ve cinayetlerin aydınlatılması için Adalet ve Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulması, Köyleri yakılan yurttaşların geri dönüşlerinin sağlanması, zararlarının tazmin edilmesi.

Ekonomik dengesizliğin, yoksulluğun ve işsizliğin azaltılması için ayrımcı politikalara son verilmesi, yatırımlarda Kürdistan'a öncelik tanınması.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol