'Ülkenin Namusunu Satıp Kendine Uçak Aldı'

" Tank Palet Fabrikası devasa bir fabrika, 20 milyar dolarlık fabrika, niye Katar ordusuna satıyorsun? Bütün ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, bana dünyada bir örnek gösterin ister Rusya’yı, ister Çin’i, ister Pakistan, ister Hindistan, ister Japonya, ister Venezüella, Alaska neresi olursa, kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya satan bir devlet göster arkadaş, bir millet göster."

22 Mart 2019 Cuma 23:25

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 mart seçimleri öncesi AKP'nin Katar'a sattığı Tank Palet Fabrikasına yönelik eleştirileri daha da sertleştirdi. Bu fabrikanın ülkenin namusu olduğunu ve başka ülkeye satılamayacağını hele 50 milyon dolar için asla satılamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, " Suriyelilere 35 milyar dolar harcadın ülkenin namusu için 50 milyon dolar mı bulamıyorsun. 50 villa parası. Bulamıyorsan ben bulayım bu satıştan vazgeç" dedi. İşte Kılıçdaroğlu'nun birbirinden çarpıcı o açıklamaları:

" Bizim altıokumuzdan birisi milliyetçiliktir. Milliyetçilik sıradan bir olay değildir. Milliyetçi olmak için bayrağını seveceksin, milliyetçi olmak için vatanını seveceksin, milliyetçi olmak için 82 milyonu kucaklayacaksın, milliyetçi olmak için hiç kimseyi ötekileştirmeyeceksin, milliyetçi olmak için eğer Süleyman Şah türbesini kendi topraklarından bir hükümet kaçırmışsa ona karşı dik ve onurlu duracaksın, benim toprağımı terk etme diyeceksin. Milletçi olmak için aynı zamanda kendi ülkene sahip çıkacaksın. Bu ülkenin silah fabrikalarını yabancı bir orduya sattırmayacaksın. Sakarya’daki Tank Palet Fabrikasının bugünkü değeri 20 milyar dolar. Aynı şekilde üretim yapan dünyadaki 5 büyük fabrikadan birisi. Devletin bütün sırları orada, silah sanayinin sırları orada, subaylar çalışıyor orada, bizim işçilerimiz çalışıyor orada, askerler çalışıyor orada. Fırtına obüslerini yapan bir fabrika orası, tank yapan bir fabrika orası. Yüzde 49.9’unu Katar ordusuna sattılar. Milliyetçi olan kimse, kim ben milliyetçiyim diyorsa, kim vatanseverim diyorsa, kim bayrağını seviyorum diyorsa Katar ordusuna silah fabrikasını satan siyasal iktidara ve ona destek verene oy vermez kardeşim, bu kadar! Hem oy veriyor, hem ben milliyetçiyim diyorsa bilin ki hikaye, öyle milliyetçilik olmaz. Milliyetçi dediğin vatanına sahip çıkar, bayrağına sahip çıkar, lafla bu işler olmaz. Vatanını seviyorsan sahip çıkacaksın. Tank Palet Fabrikası devasa bir fabrika, 20 milyar dolarlık fabrika, niye Katar ordusuna satıyorsun? Bütün ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, bana dünyada bir örnek gösterin ister Rusya’yı, ister Çin’i, ister Pakistan, ister Hindistan, ister Japonya, ister Venezüella, Alaska neresi olursa, kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya satan bir devlet göster arkadaş, bir millet göster. Dolayısıyla hep birlikte ama hep birlikte mücadele edeceğiz.
“Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor” diyorlar. Güzel... Resmi Gazete, 52. Sayfası, 20 Aralık 2018 30631 sayılı Resmi Gazete. Resmi Gazetede Mülkiyeti maliye hazinesine ait ve Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli 1 milyon 804 bin 131 metrekarelik fabrikanın üzerinde kurulduğu arazinin büyüklüğünü gösteriyor. 1 milyon 804 bin 131 metrekarelik fabrikanın özelleştirme kapsam ve programına alınması, işletme hakkı süresinin 25 yıl süreli olarak belirlenmesi, özelleştirme işlemlerinin 31.12.2019 tarihine kadar sonuçlandırılmasını öngören bir kararname. Kararnamenin adı ne? Cumhurbaşkanı kararları. Numarası kaç? 481. Kararın tarihi kaç? 19 Aralık 2018. Kararnameyi yayınlayan kim? Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı. Bana inanmıyorsanız girersiniz başbakanlığın resmi sitesine başbakanlığın resmi sitesinde bu tarihli Resmi Gazeteyi bulursunuz ve bu kararı okursunuz. Bana diyor ki, “Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor.” İyi de bu imzayı ben atmadım, Resmi Gazeteyi de ben çıkarmıyorum. Resmi Gazeteyi çıkaran sensin, kararı çıkaran sensin, altına imza atan sensin. Sonunda şunu söyledi ama efendim diyor biz bu fabrikayı modernize etseydik 50 milyon dolara ihtiyacımız vardı. Bakın ifade aynen şöyle, “Kamu imkanlarıyla, yani devletin imkanlarıyla eğer biz bunu yapmaya kalksaydık 50 milyon dolara ihtiyacımız vardı.” Yani İstanbul’daki 1 milyon dolarlık 50 tane villa parası. Kendisine çağrı yaptım, “Katar’la bu sözleşmeyi iptal et ben sana bir hafta içinde 50 milyon doları bulacağım arkadaş.” Suriyeliye veriyorsun 35 milyar dolar, tank fabrikasına gelince 50 milyon dolar bulamadım diyorsun. Nasıl bulamadın?
Benden kurtulmak istiyor her seferinde. Diyor ya “Bay Kemal yine konuşuyor.” Bay Kemal konuşur tabi, Bay Kemal olmak kolay mı? Bay Kemal olmak için, önce namuslu adam olmak lazım, dürüst adam olmak lazım. Bay Kemal olmak için, milliyetçi olmak lazım. Bay Kemal olmak için, vatanına bağlı olmak lazım. Bay Kemal olmak için, kul hakkı yememek lazım. Bay Kemal olmak için, oğluna bedelli askerlik yaptırmamak lazım. Öyle Bay Kemal olmak kolay mı? Kolay değil tabi.
50 milyon doları bulamıyorum diyor. 9 mu, 10 mu uçağı var. En küçük uçağını satsa 150 milyon dolar. Sat kardeşim, 8 uçakla gezersin! Sat onu 50 milyon dolarını ver, 10 milyon dolarını da ver sanayiciye fabrika kur. Sen devasa bir silah fabrikasını yabancı bir orduya nasıl peşkeş çekersin? Dünyada örneği yok. Silah fabrikası bir devletin namusudur, haysiyetidir silah fabrikası. Silah fabrikasını götüreceksin Katar ordusunun emrine vereceksin.
Bakın bir şey daha söyleyeyim, fabrikayı veriyoruz fabrika bize ait, sen burayı çalıştır diyoruz ne kadar? 25 yıl. Ne yapacaksın burada? Tank yapacağım. Kime satacaksın? Bana satacak. Zaten fabrika benim. Benim fabrikamda tank üretecek, bana satacak, o kazanacak. Ya biz, biz ne yapacağız? Erdoğan Katar emirinden neden uçak aldı? Uçağı bedava aldım dedi. Hangi bedava? Yani bu fabrikanın karşılığında uçak aldı. Bana dünyada bir örnek gösterin kendi silah fabrikasını satıp karşılığında makam aracı alan bir adam gösterin. Yok böyle bir şey. Bunun adı ülkeye ihanettir. Bunun adı Türkiye Cumhuriyeti devletine ihanettir. Biliyorum şimdi diyecek ki, “Kılıçdaroğlu için tazminat davası açacağım.” Açmazsanız namertsiniz! Beni rahatsız eden şu, milliyetçi diye geçinip bunun sözcülüğünü yapanlar beni rahatsız ediyor, başka kimse rahatsız etmez. Milliyetçiyim diyor, güzel başımın üstüne. Kardeşim hepimizin gözü önünde 20 milyar dolarlık bir fabrika kaça verildi belli değil. İhale? İhale de yok. Değeri, ne değer tespit? O da yok. Dün sendikalı işçiler toplu dilekçe verdiler dediler ki biz buradan ayrılmak istiyoruz. Niçin? Burada devletin sırları var bu sırların yabancı bir orduya verilmesine ortak olmak istemiyoruz, o suça ortak olmak istemiyoruz dediler. O işçilerin tamamının alnından öpüyorum.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.03.2019 00:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol