'UÇAK KRİZİNDEKİ GÜNLERE DÖNÜLÜYOR...'

“ABD’nin Suriye’ye ait hava üssünü bombalaması Rusya ile Türkiye arasında yeni bir anlaşmazlığa yol açtı.” Rus basınında, Moskova’nın Türkiye’ye charter uçuşlarını yasaklayabileceği uyarısının yankıları sürüyor.

13 Nisan 2017 Perşembe 00:29
'UÇAK KRİZİNDEKİ GÜNLERE DÖNÜLÜYOR...'

Business FM’de çıkan analizde, Türkiye’nin, ABD’nin Suriye’yi bombalamasını desteklemesinin, Moskova ile Ankara arasında yeni bir anlaşmazlık yarattığı belirtildi.

“Erdoğan ABD’nin Suriye saldırısını destekledi. Rusya ise, Türkiye’ye charter uçuşlarını yasaklayabileceğini ima etti” denilen haberde, “Bu iki konu arasında bağlantı var mı? Bundan sonra iki ülke ilişkileri nasıl gelişecek?” sorusu yöneltildi.

Turkrus.com sitesi haberine göre; Radyoya değerlendirmede bulunan uzmanların görüşleri şöyle:

Andrey Kortunov (Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi Genel Müdürü)

Rusya’nın charter konusundaki uyarısı için gerekçeler var. Türkiye’de bu pazar günü anayasa değişikliği referandumu yapılacak. Bazı protesto gösterilerinin olacağı ortada. Türkiye’de sık sık terör eylemleri oluyor. Yani birtakım sınırlamalar getirmek için gerekçeler var. Ancak diğer yandan görüyoruz ki, Rusya-Türkiye ilişkilerinde çok pürüz var ve ilişkilerin hızlı normalleşmesi umudu boşa çıktı. Gümrük vergileri, Rusya tahılı, Türk domatesleri konuları var. Dolayısıyla, ilişkilerde siyasi yön de göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca Türkiye’nin, ABD’nin Suriye üssüne saldırısını ilk destekleyen ülkelerden biri olduğunu hatırlamak gerekiyor. Bu da tabii Moskova-Ankara ilişkilerini iyileştirmedi.

Aleksey Malaşenko (Uygarlık Diyaloğu Enstitüsü Müdürü)

Bu durumda aynı nehirde iki kere yıkanmanın mümkün olmadığını düşünmüyorum. Erdoğan, ABD’lilerle dayanışmasını göstermek zorundaydı. Rusya-Türkiye ilişkilerinin yeniden bozulacağını ve uçak krizindeki duruma dönüleceğini düşünüyorum”.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.04.2017 00:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol