Üç AKP'li Reuters'e Konuştu...

AKP'li 3 isim, yerel seçimlerle ilgili Reuters haber ajansına değerlendirmelerde bulundu. Kaynaklardan biri "Belki de 'beka'dan başka bir mesaj vermeliydik" derken diğer kaynak ise CHP’nin ‘halkla doğrudan temas’ stratejisinin başarılı olduğunu belirtti.

06 Nisan 2019 Cumartesi 00:38

31 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP’nin kan kaybı gündemdeki yerini korurken, Reuters ajansına konuşan AKP'li 3 üst düzey isim, kampanya sürecinde hatalar yapıldığını söyledi. Kaynaklar, ‘beka’ kavramına dayandırılan kampanya konusunda özeleştiri yaptı.

"TANZİM KURUKLARI ALGIYA ZARAR VERDİ"

Ajansın AK Parti Genel Merkezi’ndeki bir kaynağı, “Belki de ‘beka’dan başka bir mesaj vermeliydik” dedi; bu mesajın yerel seçim öncesi ekonomi ve yerel hizmetler konusunda endişe duyan seçmenler için doğru olmadığı yorumu yaptı. Aynı kaynak, yükselen gıda fiyatları sonucu kurulan tanzim satış noktaları önündeki kuyrukların ‘halka eski Türkiye görüntülerini’ ve 1990’lardaki kronik enflasyonu hatırlattığını söyledi; “Oluşan uzun kuyruklar AK Parti algısına zarar verdi” dedi.

"EROL OLÇOK’TAN SONRA RİTİM BULUNAMADI"

Reuters’ın bir diğer AK Partili kaynağı ise partinin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren eski reklamcısı Erol Olçok’un yerinin doldurulamadığını söyledi. Kaynak, AKP’nin Olçok’un ölümünden sonra düzenlenen seçimlerde ‘ritmini bulamadığı’ yorumu yaptı.

"CHP’NİN STRATEJİSİ BAŞARILIYDI"

Ajans, üçüncü kaynağının ise CHP’nin ‘halkla doğrudan temas’ stratejisini övdüğünü belirtti. Buna göre bu kişi, “Mesajlara başından biri dikkat edip gerekli adımları atsaydık, sonuçlar bugün farklı olurdu” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Aydin Bas 2019-04-06 21:03:55

CHP basarili degil sadece , Belediye icin aday gösterilen kisiler basarilidir.
CHP kendisini degistirmedigi sürece asla oyunuda artiramaz basarilida olamaz.
CHP tabani ile yukarisi degismesi lazim.
CHP basina sayin Metin Feyzioglu gibi gercek Vatan sever hukuk ve adalet bilen vasiflara sahip birinin gelmesi sart.