TÜRKİYE'Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEKLER!

‘Yeni Türkiye'nin inşası için güçbirliği yapalım’

13 Temmuz 2012 Cuma 09:49
TÜRKİYE'Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEKLER!

 Siyasette dün Numan Kurtulmuş damga vurdu. Başbakan Erdoğan ile biraraya gelen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “Sayın Başbakanımızın, HAS Parti ile AK Parti’nin bütünleşmesi davetini bugün aldık. Kendisi, konuyu partisinin MKYK’ya götüreceğini ve Türkiye’nin inşası konusunda birlikte mücadelenin uygun olacağını söylediler” dedi. 

Başbakan Erdoğan, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’u, Başbakanlık Resmi Konutu’nda kabul etti. Görüşmede, Kurtulmuş’la birlikte Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri ile Başbakan Erdoğan’ın siyasi baş danışmanı, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da hazır bulundu. Görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü. Numan Kurtulmuş, görüşmenin ardından Başbakanlık Resmi Konutu’nun önünde gazetecilere açıklama yaptı. Kurtulmuş, ”AK Parti-HAS Parti birleşmesi” konusuyla ilgili görüşme yapmak için Başbakanlığa geldiğini kaydetti. Kurtulmuş, ”Sayın Başbakanımızın, HAS Parti ile AK Parti’nin bütünleşmesi konusundaki tekliflerini, davetini bugün aldık. Karşılıklı olarak konuyla ilgili görüşlerimizi paylaştık” dedi.
Kulislerdeki 2 iddia:
Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan’ın konuyu partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na götüreceğini söylediğini belirterek, ”Bu süreçte yeni Türkiye’nin inşası konusunda bir güç birliği, ve birlikte mücadele etmenin uygun olacağını söylediler. Biz de benzer şekilde, bu daveti partimizin kurullarına götüreceğiz” dedi. 
Bugün kendilerine, resmen bir davet yapılmış olduğunu yineleyen Kurtulmuş, ”Biz de bu çağrıyla ilgili görüşlerimizi, partimizin ilgili kurulları kararını verdikçe, kanaati oluştukça kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. ”Bizim derdimiz ne Numan Kurtulmuş olarak ne de HAS Parti’de mücadele eden arkadaşlarımız olarak hiçbirimizin bir makam, mevki beklentisi yoktur. Böyle olmadığını da zaten bütün Türkiye biliyor” diyen Kurtulmuş, ”Yeni dönemde, yeni süreçlerde yeni Türkiye’nin inşası için bizim de baştan beri söylediğimiz ilkeler çerçevesinde bir güç birliği imkanı olabilir mi bunları müzakere edeceğiz ve konuyu bütün milletimizle birlikte paylaşacağız” ifadesini kullandı. Kurtulmuş’un, Başbakan Erdoğan’ın resmi teklifinin ardından birkaç gün içinde partisinin MKYK ve GİK’ini toplayarak, görüşleri dinleyeceği belirtildi. 
Muhalif sesler yükselecek
Başbakan’ın teklifi sonrası, asıl “kaynamanın” Has Parti içinde yaşanması bekleniyor. Saadet Partisi’nden Kurtulmuş ile birlikte yollarını ayıran pek çok ismin, Başbakan’ın teklifine sıcak bakmayacağı öne sürülüyor. İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu ilk çıkışı yaparak geçtiğimiz hafta, HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş’u, AK Parti’ye geçeceği yönündeki haberlere cevap vermediği için eleştirmişti. Başta Bekaroğlu olmak üzere önemli isimlerin Has Parti’nin, AK Parti’ye katılmasına sıcak bakmayacağı ve partide yol ayrımının yaşanacağına kesin gözüyle bakılıyor. 
‘AK Parti’nin başına Kurtulmuş geçecek’ 
Dünkü görüşme, yaz döneminde siyaset kulislerini hareketlendirdi. Ankara kulislerinde ağırlıklı olarak Numan Kurtulmuş’un, Başbakan Erdoğan’ın teklifini kabul etmesi durumunda gerçekleşeceği belirtilen iki iddia dillendirildi. Kulislere göre, Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü’ne çıktıktan sonra partiyi Numan Kurtulmuş’a bırakacak. Kurtulmuş, önce AK Parti Genel Başkanı, ardından da Başbakan olacak. Kurtulmuş’a yakın isimler, Başbakan’ın daha önce de kendisine davet yaptığını hatırlatıp, sadece ‘bakanlık teklifiyle’ Has Parti Genel Başkanı’nın iktidar partisine katılmayacağını ifade ediyor. Öte yandan bugüne kadar Erdoğan’ın yanında olmayan, “dışarıdan” bir ismin AK Parti’nin başına geçmesinin iktidar partisinde de karışıklığa yol açabileceği, bu durumdan rahatsız olacakların, partiden ayrılabilecekleri de öne sürülüyor. 
‘İstanbul’a başkan olacak’ 
Kulislerdeki bir diğer iddiaya göre, Başbakan Erdoğan, Köşk’e çıktıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP’nin başına geçecek, ardından da Başbakanlık görevini üstlenecek. Kurtulmuş da bu sırada Topbaş’tan boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak. 
Sıra Süleyman Soylu ile Erbakan ailesinde mi? 
Ankara kulislerinde, Başbakan Erdoğan’ın partiye davet ettiği belirtilen DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu ile de önümüzdeki günlerde bir araya gelebileceği konuşuluyor. Bir başka önemli iddia ise SP’de sıkıntı yaşayan başta Fatih Erbakan olmak üzere tüm Erbakan kardeşlere, “AK Parti’ye gelin” çağrısı yapılacağı yönünde. Erbakan kardeşleri barıştıran isim olan Başbakan’ın henüz böyle bir davet yapmadığı biliniyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol