TÜRKİYE'NİN SKANDAL VALİLERİ...

Kimi vatandaşa gavat dedi, kimi öğretmeni azarladı, kimi ise basına tehditler savurdu...

06 Nisan 2015 Pazartesi 12:20
TÜRKİYE'NİN SKANDAL VALİLERİ...

 Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rize’den İstanbul’a dönmek üzere Trabzon Havalimanı’na gelirken sahil yolunun Sürmene mevkiinde Fenerbahçe futbol takımını taşıyan araca ‘büyük olasılıkla av tüfeği ile’ ateş edildiğini, araçta 2 adet iri saçma bulunduğu açıkladı. Öz, “Otobüsün arkasında bulunan polis aracımızın kaydettiği kamera görüntüleri var. Ben de izledim o görüntüleri. Biz hem sabit hem de hareketli güvenlik tedbiri almıştık. O ekibimizin çektiği görüntülerde de otobüse 2 el, büyük ihtimalle av tüfeği ile ateş edilmiş” dedi. Vali Öz’ün saldırının ardından uzun bir süre otobüse taşlı saldırıda bulunulduğunun açıklaması ve çelişkili açıklamalar yapması dikkat çekmişti.


Cumhuriyet’te yer alan habere göre Otobüs sürücüsü Ufuk Kıran’ın yaralanmasına neden olan saldırıyla ilgili dün olay yerinde açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi Öz, başta olay yeri inceleme olmak üzere tüm ekiplerin seferber edildiğini açıkladı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan kimse olmadığını söyleyen Vali Öz, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde tedavi gören sürücü Ufuk Kıran’ı ziyaret etti. Vali, “Şoförümüzün sağlık durumu iyi. Konuşmalarımıza cevap verebiliyor” diye konuştu.
Vali, saldırıda terör bağlantısı olup olmadığının sorulması üzerine de, “Şu andaki bulgularla bunu söylemek çok doğru değil. Av tüfeği ile yerel bir saldırı olma ihtimali yüksek. Ama yine de bu tür ihtimalleri de gözden uzak tutmamak gerekiyor” diye konuştu.
‘Sorumlu AKP’dir’
CHP Trabzon Milletvekili 1. Sıra Adayı, Balyoz davası avukatlarından Haluk Pekşen, saldırının sorumlusu ve icracısı olarak AKP iktidarını gösterdi. Pekşen, ‘’Uzun zamandır toplumsal çatışmalar ve iç kalkışmalar bizzat siyasal iktidar tarafından tetiklendiği artık tüm halkımızca bilinen bir durumdur. AKP iktidarının hesap vermekten kaçınma arayışı giderek demokratik kuralların işletilmesinden de kaçınma çabasına dönüşmüştür’’ diyerek AKP iktidarını suçladı.
BÖYLE TARİHE GEÇTİLER
1-Yalova Valisi Selim Cebiroğlu. Öldüren azar
Öğretmen Halil Serkan Öz’e öğrencilerin yanında hakaret edip kovdu. Öz, kendisi için düzenlenen yürüyüşte kalp krizi geçirdi.
2-Adana Valisi Hüseyin Avni Coş : Halka hakaret
Adana’da MİT’e ait silah yüklü TIR’ları aratmadı. Aleyhine slogan atılınca, “O gavatı al” diyerek yurttaşı gözaltına aldırmaya kalktı.
3-Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna: Basına tehdit
Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasını yazan İsmail Saymaz’ı “Yerin altı da var unutma” diyerek tehdit etti.
4-Edirne Valisi Dursun Ali Şahin: Nefret söylemi
“Mescid- i Aksa’nın içinde savaş rüzgârı estiren o eşkıya kılıklılar Müslümanları katlederken biz onların sinagoglarını yapıyoruz” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.04.2015 12:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol