'TÜRKİYE KÜRDİSTANI' DEDİ...

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Erdoğan'ın Kürdistan çıkışının ardından ilk kez Türkiye Kürdistan'ı kavramını kullandı.

19 Kasım 2013 Salı 10:14
'TÜRKİYE KÜRDİSTANI' DEDİ...

 Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır çıkarmasında kaydedilen fotoğrafın tarihi bir fotoğraf olduğunu ifade etti. Baydemir, o fotoğrafta Barzani'nin yanında Öcalan'ında olması gerektiğini söyledi.

Osman Baydemir, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. 16-17 Kasım'da Diyarbakır'da, Başbakan Erdoğan ile Mezut Barzani'nin birlikte olduğu fotoğrafa gönderme yapan Baydemir, o karede Öcalan'ın da bulunması gerektiğini söyledi. İşte Baydemir'in o sözleri;

"Buradaki tek eksik Sayın Öcalan'ın ve Sayın Müslüm'in de bu fotoğrafa dahil olmasıdır. İnşallah sağlığına kavuşur, Sayın Talabani'nin de bu fotoğrafa dahil olmasıdır. Emin olun bu durumda sadece Türkiye'de ve Türkiye Kürdistan'ın da değil, bütün ortadoğu coğrafyasında barışın halaylarının tutulmasına neden olur."

TÜRKİYE'NİN KÜRDİSTAN'I DEDİ

Programda ilk kez Türkiye'nin Kürdistan'ı ifadesini de kullanan Baydemir, bu nitelemenin yanlış olmadığını Erdoğan'ın da Kürdistan kelimesini kullanarak önemli bir yanlışı düzelttiğini söyledi. İşte programdaki o ilginç değerlendirme:

"Biz nasıl Kırgızistan'a Kırgızistan diyorsak, Tacikistan'a Tacikistan, Yunanistan'a da Yunanistan diyorsak bırakın 90 yıl oldu, Kürdistan'a da Kürdistan diyelim. Vallahi kıyamet kopmaz. Sayın Başbakan'a Kürdistan'a Kürdistan dediği için teşekkür ederim. Bana bakarsanız bu devrim değil, bir ayıbı bertaraf etmektir. Bundan gerçekten korkmamak gerekiyor. İran Kürdistan'a Kuzey İran mı diyeceğiz. Bugüne kadar Irak'ın Kuzey'i diyorsak, Türkiye Kürdistan'ına da Türkiye'nin güneyi diyorsak artak bunlar yerine Kürdistan dememizde, Türkiye Kürdistan'ı dememizde hiçbir sakınca yoktur."

ERDOĞAN'IN KÜRDİSTAN AÇIKLAMASI
Başbakan Erdoğan da cumartesi günü Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, "Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı değerli kardeşim Barzani’ye Erbil’den geldikleri, heyecanımızı paylaştıkları için milletim adına teşekkür ediyorum. Şivan Perver’e ülkesinde topraklarına, ana baba ocağına 37 yıl sonra tekrar hoş geldin diyorum." ederim diyerek ilk kez Kürdistan ifadesini kullanmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.11.2013 10:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol