TÜRKİYE-İTALYA İTTİFAKI...

İtalya’nın başkenti Roma’da yapılan hükümetlerarası zirvenin ardından İtalya ve Türkiye hükümet liderlerinin yansıttığı yakın tablo, İtalya basınında “ittifak” olarak yorumlandı.

09 Mayıs 2012 Çarşamba 12:41
TÜRKİYE-İTALYA İTTİFAKI...

 Günlük ekonomi gazetesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin ziyaretine “İl Sole 24 Ore” “Ekonomi’den Suriye’ye İtalya-Türkiye ittifakı” başlığıyla yarım sayfa ayırdı. “Basit bir ortaklık değil, daha fazlası: gerçek dostluk” yorumuyla başlayan makalede, “Türkiye ve İtalya daha önce hiç olmadığı kadar yakın” ifadesi kullanıldı. İtalya Başbakanı Mario Monti’nin Türkiye’nin AB üyeliğe destek verdiğinin ve “Yaşlı ve yorgon bir AB için gerekli” yorumunu yaptığının yeraldığı haberde, Erdoğan’ın Suriye’ye gönderilecek 50 kişilik barış gücünü yeterli bulmayıp, “3 bin tane gönderilmeli” dediği belirtildi. Makalede ayrıca iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğin her geçen gün daha fazla önem kazandığına vurgu yapıldı.

Corriere della Sera Gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın Suriye konusunda “umutsuz” olduğunu “Erdoğan: Suriye’de hiç bir umut yok” başlığıyla ön plana çıkarttı. Monti hükümetinin de Suriye’ye en fazla 17 askerden oluşan bir barış gücü gönderme kararı aldığı belirtildi. Birleşmiş Milletler’in talebi üzerine askerlerin “gözlemci” kimliğiyle ve “silahsız” olarak bölgeye gideceği, 5 kişiden oluşan ilk grubun da önümüzdeki hafta yola çıkacağı ifade edildi. 
İl Messaggero Gazetesi’nde de Monti: Suriye’ye 15 gözlemci, Erdoğan: 3 bin gerekli” başlığı altında, Başbakan Erdoğan’ın Suriye hakkında “kötümser” olduğunun altı çizildi, “Bana ne umut ettiğimi sorarsanız, sizi ‘umudumu kaybettim’ diye yanıtlarım” sözleri öne çıkartıldı. Ayrıca Erdoğan’ın 50 kişilik barış gücünü yeterli bulmadığı, 3 bin kişinin gönderilmesi gerektiğini vurguladığı belirtildi.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol