'Türkiye Hiç Bu Kadar Kirlenmemişti'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

25 Mayıs 2021 Salı 14:12
'Türkiye Hiç Bu Kadar Kirlenmemişti'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Konuşmasında "Ne olacak bu memleketin hali?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye bu kadar kirlenmemişti" dedi.

"İktidara geldiklerinde yoksulluk olmayacak dediler, şimdi diz boyu. Yasaklar olmucaktı, Türkiye bir yasaklar ülkesine döndü" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Bütün vatandaşlarımın, hangi partiden olursa olsun, hangi coğrafyada yaşarsa yaşasın yarın sandığa gittiğimiz zaman elimizi vicdanımıza koyup gitmemiz lazım. Hepimizin oturup düşünmesi lazım" diye konuştu.

Çay üretiminin başladığını ancak üreticilerin mevcut durumdan şikayetçi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Kota ve kontenjanın kaldırılması lazım. Çayda taban fiyat uygulaması olması lazım. Bir rakam açıklıyorlar ama bu tavan olarak anlaşılıyor, herkes onun altında satıyor. Çay ithalatı uygulamasına da son verilmesi lazım. Çay Türkiye'de kardeşim" dedi.

Klıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hepinizin kafasında ciddi sorunların oluştuğunu biliyorum. Düşünen herkes gelişmelerden büyük kaygı duyuyor. Soru şu; Türkiye neden bu hale geldi? 19 yılın sonunda Türkiye neden bu hale geldi... Neden ayrıştırılıyor Türkiye? Hangi siyasi akıl bunu yapıyor. O siyasi akla, akılsızlık demek lazım aslında. Hoşgörüyü egemen kılmak varken neden insanlar ayrıştırılıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye bu kadar kirlenmemişti.

İktidara geldiklerinde yoksulluk olmayacak dediler, şimdi diz boyu. Yasaklar olmucaktı, Türkiye bir yasaklar ülkesine döndü. Bütün vatandaşlarımın, hangi partiden olursa olsun, hangi coğrafyada yaşarsa yaşasın yarın sandığa gittiğimiz zaman elimizi vicdanımıza koyup gitmemiz lazım. Hepimizin oturup düşünmesi lazım.

'GENÇLER, İSTEDİĞİNİZ ÖZGÜRLÜĞÜ SİZE VERECEĞİM'

Gençlere sesleniyorum. İstediğiniz özgürlüğü size vereceğim. Sabahın köründe kapınız çalınıyorsa onun polis değil, sütçü olduğunu anlayacaksınız. KYK'dan kredi almışlar, büyük kısmı işsiz. Erdoğan'ın iki eli onların yakasında. Onlara söz verdim, iktidara geldiğimizde faizlerin tamamını sıfırlayacağız. İş bulduktan sonra, sigortalı bir işe girdikten sonra belirli taksitlerle ödemelerine imkan sağlayacağız. 19 yılda yurt sorunu çözülemedi. En geç bir yıl içinde öğrenciler için yurt sorunu kalmayacak bitireceğiz bu sorunu.

2 milyon 400 bin hanede internet yok. Burada eğitim nasıl olacak? En geç iki yıl içinde internetsiz hane kalmayacak. Bu rezalete son vereceğiz. KPSS'de torpili bitireceğiz. Eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, engelli kadrolarını tamamen dolduracağız.

Dijital ticaretin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Bir Melih Bulu gibi dramatik bir tabloyla karşı karşıyayız. Orada öğretim üyesi olmayı bile haketmeyen birini oraya reköt olarak atadınız. Üniversiteler de özerk olacak. Üniversiteler kendi rektörlerini kendi seçecek. Gençlere söz verdim, yaşadığınız kente asla ihanet edilmeyecek. Doğayı koruduğumuzu göreceksiniz.

'ÇAY İTHALATI UYGULAMASINA SON VERECEĞİZ'

Çay üretimi başladı, üreticiler şikayetçi. Ya çay kanununu neden çıkartmıyorsunuz? Rizeli kardeşim, AK Parti milletvekillerine çay kanununu sormuyor musunuz? Beceremiyorlarsa söz ben hazırlayacağım. Ama çay kanununu hazırlarken, çay üreticileri ile bir araya geleceğiz.

Kota ve kontenjanın kaldırılması lazım. Çayda taban fiyat uygulaması olması lazım. Bir rakam açıklıyorlar ama bu tavan olarak anlaşılıyor, herkes onun altında satıyor. Çay ithalatı uygulamasına da son verilmesi lazım. Çay Türkiye'de kardeşim. Geleceğim Rize'ye... Sizinle, kanaat önerlerinizle konuşacağım. Türkiye'nin sorunları nasıl çözülür anlatacağım. Çay konusunda Rize önemli bir bölgedir."

Ayrıntılar geliyor…





Son Güncelleme: 25.05.2021 16:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol