“TÜRKİYE AFGANİSTAN'A DÖNER...“

İlahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk hoca, " Türkiye gibi bir coğrafyada laikliği deldiniz mi Afganistan'a dönersiniz" dedi.

19 Mayıs 2014 Pazartesi 14:38
“TÜRKİYE AFGANİSTAN'A DÖNER...“

 Sokak TV'de 'Kitaptan Aydınlığa' isimli programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye'nin ilahiyat alanındaki dahi isimlerden Öztürk hoca, "Bırakın Afganistan olmayı çok daha kötü olur" ifadelerini kullandı. Laikliğin olmaması halinde demokrasinin de olamayacağını vurgulayan Öztürk hoca, " Laiklik yoksa şu veya bu inancın despotizmi gelir. Efendim laiklikte ısrarlı olmayan demokrasi varmış.. Kim yutturdu bunu? Zulüm imparatorluğunun firavunları. Irak'ı işgal eden firavun Bush ile başladı. Arkasından gelen de aynı durumu devam ettiriyor. Laiklikte ısrarlı olmayacaksa o zaman Afganlaşmaya hazır olacak. Türkiye gibi bir coğrafyada laikliği deldiniz mi Afganistan'a dönersiniz. Hatta o kadar da şansınız olmaz, daha kötü olur. Şimdi oraya doğru Türkiye sürükleniyor. Ben Veyl Vadisi'ne sürükleniyor Türkiye dedim. Veyl Vadisi, Cehennemin en ağır azaplarının bulunduğu yerdir. Kuran'da bu lanet demektir. Türkiye Veyl Vadisi'ne sürükleniyor. Bunu önleyen bir numaralı değeri Türkiye'nin laikliktir. Kuran'ın istediği dinin hayata girmesinin, güvencesinin garantisi de laikliktir. Adına laiklik dersin demezsin farketmez" dedi.

Laikliği yok etmek isteyenlerden üç, beş oy alma uğruna birilerinin gerdanlarını kıra kıra onların önünde eğildiklerini kaydeden Öztürk hoca, " Laiklik gitti. Milli Eğitim gitti. Tevhidi Tedrisat gitti. Ondan sonra demokrasiymiş. Ne demokrasisi ya. Siz önce o şeytani, melun yüzde 10 barajını kaldırın" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.05.2014 14:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol