'TÜRKİYE 1 HAFTA ÖNCEKİ ÜLKE DEĞİL'

Başbakan Davutoğlu terör örgütlerine operasyonların netice alıncaya kadar süreceğini vurgulayarak "Artık Türkiye bir hafta önceki Türkiye değildir. Herkes ayağını denk almalı" dedi.

28 Temmuz 2015 Salı 00:27
'TÜRKİYE 1 HAFTA ÖNCEKİ ÜLKE DEĞİL'

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün DEAŞ’a karşı da PKK‘ya karşı da DHKP/C’ye karşı yürüttüğümüz mücadelede hem yoğun halk desteği var hem de uluslararası bir destek var. Dolayısıyla bu mücadeleyi kesin neticeler alıncaya kadar sürdüreceğiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Davutoğlu, gazetecinin, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra bir açıklama yapılmadığını belirterek, toplantıda neler konuşulduğunu sorması üzerine, toplantının hemen sonrasında kendisinin katıldığı canlı yayın programı dolayısıyla açıklamayı bizzat kendisinin  yapacağını belirterek, toplantıda, geçen hafta başlatılan operasyonları kapsamlı şekilde ele aldıklarını söyledi.

Genelkurmay İkinci Başkanı, MİT Müsteşarı, Dışişleri Müsteşarı ve Emniyet  Genel Müdürünün, toplantıda sunum yaptığını anlatan Davutoğlu, “Bu çerçevede bakanlarımız, bu brifingleri aldıktan sonra hep beraber bundan sonra atılacak adımlar konusunda geniş bir değerlendirme yaptık. Dolayısıyla yoğun özellikle teröre karşı alacağımız önlemler bağlamında somut konuların görüşüldüğü bir Bakanlar Kurulunu gerçekleştirdik” diye konuştu.

Bundan sonra hangi adımların atılacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Davutoğlu, “Tabii bir kere bugünlere nasıl geldiğimizin doğru tahlilini yapmak lazım. Hedefleri doğru ortaya koymak lazım. Bu hedefleri ortaya koyup yöntem belirledikten sonra onda kararlı olmak lazım. Şu ana kadar sürdürdüğümüz yaklaşımı bundan sonra kararlı şekilde devam ettireceğiz ve Türkiye’nin kimden gelirse gelsin, hangi nitelikte olursa olsun hangi niyetlerle yapılmış olursa olsun bütün terör faaliyetleri karşısında Türkiye’nin güvenliğini, istikrarını, huzurunu sağlayacak her türlü tedbiri almaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.07.2015 00:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol