TÜRBANLI DA İSTEMİYORUZ OYLARINI DA!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "CHP'nin kesinlikle türbanlı adayı olmayacak" dedi.

24 Mart 2011 Perşembe 13:14
TÜRBANLI DA İSTEMİYORUZ OYLARINI DA!
Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Tekin, CHP'nin belli kesimlere uzak belli kesimlere yakın gösterilmesinin doğru olmadığını söyledi. CHP'nin cumhuriyetçi ve herkese yakın olan bir siyasi parti olduğunun altını çizen Tekin, türbanlı aday iddialarına açıklık getirdi. Tekin, CHP'nin kesinlikle türbanlı adayı olmayacağını belirterek, "Üniversitelerde başörtüsü sorunu tartışılmayacak duruma geldiyse bunun mimarı Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Türkiye'nin bu kadar sorunu varken, başka siyasi partilerin kendi adaylarını nasıl gösterip göstermeyecekleri kararını verecek olan biz değiliz. Başka bir siyasi parti kimleri aday gösterecek buna karışmıyoruz. Benim ne haddime bir siyasi partinin kimleri milletvekili adayı göstereceğini söylemek. Başka partiden türbanlı aday gösterilirse hayırlı olsun" dedi. 

Gürsel Tekin, partisinin iktidara gelmesi durumunda siyasi partiler yasasını değiştireceklerini söyledi. İktidar partisine bu konuda çağrıda bulunduklarını belirten Tekin, "Gelin siyasi partiler yasasında bir maddeyi değiştirelim dedik. Millet kendi vekilini seçsin, milletin vekillerinin kaderi Ankara'da birilerinin iki dudağı arasında olmasın. Buna razı değiliz ama koşullar ne yazık ki bu noktada. İnşallah iktidara geldiğimizde siyasi partiler yasasını değiştireceğiz. Millet kendi vekilini kendisi seçsin. Milletin iradesi parlamentoya tecelli etsin. En çok millet iradesini kullanan sayın başbakandır. Buna varlarsa biz hala hazırız. Önümüzdeki seçimden sonra bu siyasi partiler yasası değiştirilerek daha sağlıklı bir sistem oturtulacaktır" diye konuştu. 

Gürsel Tekin, seçim arefelerinde Türkiye'nin gündemini değiştirmek için başka sorunların tartışılmaya başlandığını ifade ederek, "Atanmamış öğretmenlerle ilgili ciddi bir projemiz var. CHP iktidarıyla hiçbir öğretmen atanmamış olmayacak. Aynı kurumda çalışıyorsunuz, aynı masada oturuyorsunuz ama farklı ücretler alıyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi. Bütün bu anlayışları ortadan kaldıracak ciddi projelerle iktidarımızda bunlar son bulacaktır" açıklamasında bulundu. 

Deniz Baykal'ın adaylığına ilişkin sorular üzerine Tekin, "Israrla niçin Sayın Baykal. 10-11 gün sonra CHP listeleri YSK'ya gittiğinde herkesi göreceksiniz" dedi. 

Libya'da yaşanan gelişmeler ve tezkere konusunda da soruları yanıtlayan Tekin, ortada ciddi çelişkiler olduğunu öne sürdü. Tekin, "Türkiye kamuoyu bu konuda aydınlatılmalı. Bizim CHP olarak tereddütlerimiz var. İkinci bir Irak manzarası yaşamak ve Türk askerinin orada kalkan olmasını istemiyoruz. Tezkerenin içeriğinde ne olacağını bilmiyoruz. Ben Müslüman coğrafyasında Türk askerinin kalkan olmasını arzu etmem. Gürsel Tekin olarak karşı dururum" diye konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol