TÜRBANLI BAKAN GELİYOR!

Başörtüsüyle Meclis’e giren beş AK Partili vekilden birisinin, ilk revizyonda bakan yapılacağı öne sürüldü.

12 Kasım 2013 Salı 09:56
TÜRBANLI BAKAN GELİYOR!

 AKP’li milletvekillerinin başörtüsü ile TBMM Genel Kurulu’nda çalışmaya başlamasının ardından gözler Bakanlar Kurulu’na çevrildi. AKP içinde ve Meclis’te, şimdi de ilk başörtülü bakanın kim olacağı tartışma konusu oldu.

Taraf gazetsinin haberine göre; Ankara kulislerinde, Eylül ve Ekim aylarında yapılması planlanan kabine revizyonunun, “başörtülü bakan projesi” nedeniyle ertelendiği konuşuluyor. İddialara göre, hac dönüşü başörtüsü takan dört milletvekili ile TBMM’deki “türban krizini” çözüme kavuşturan AKP, başörtülü bakan ile ilgili sorunu kamuda tamamen çözmeyi planlıyor. Geçtiğimiz günlerde kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan bir değişiklik ile kamu kurumlarında başörtüsü serbest bırakıldı. Ancak, bazı kamu kurumlarında hâlâ konuyla ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Bunu aşmak için de, kabinede bir başörtülü bakan bulunması formülü üzerinde duruluyor. Buna göre, kabine revizyonunda daha sonra başını örten AKP Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ile birlikte sayıları beşe ulaşan başörtülü milletvekilerinden biri bakan olarak atanacak. Böylece, başörtüsü sorunu kamuda büyük ölçüde çözülmüş olacak.

LOBİ FAALİYETİ VAR
AKP içinde, “ilk başörtülü bakanın” kim olacağı tartışma konusu oldu. Hatta kulislerde, ilk etapta kapanan dört milletvekilinin, bakanlık için lobi faaliyetinde bulunduğu konuşuluyor.

AKP’li vekiller Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak, Gönül Şahkulubey ve Gülay Samancı, TBMM Genel Kurulu’na başörtüsü ile giren milletvekilleri olarak isimlerini tarihe yazdırdılar. Şimdi de, cumhuriyet tarihinde ilk başörtülü bakanın kimin olacağı merak ediliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.11.2013 09:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol