"TUNCELİ BİZE İHANET ETTİ"

BDP'nin eski genel başkanı Demirtaş, milletvekili çıkaramadıkları Tunceli'yi ihanetle suçladı

19 Haziran 2011 Pazar 11:34

 Ferhat Tunçu'u Meclis'e göndermeyen Tunceli'ye, bağımsızlardan tepki var. "Kılıçdaroğlu rüzgarına kapıldılar" diyerek Tunceli'deki seçim sonuçlarını değerlendiren Ahmet Türk'ün ardından bir değerlendirme de Selahattin Demirtaş'tan geldi. Demirtaş açıkça söylemedi ancak Tunceli'yi ihanetle suçladı.


Barış ve Demokrasi Partisi'nin desteklediği milletvekili adaylarından sanatçı Ferhat Tunç 12 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkmayı başaramadı. Ahmet Türk'ün Kılıçdaroğlu'nu işaret ettiği sözlerinin ardından bir değerlendirmede BDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, Tunceli halkını ihanetle suçladı.

"DERSİM İHANETİNİ UNUTMAYACAĞIZ"

Demirtaş, Facebook sayfasında BDP'nin desteklediği milletvekili adaylarına oy veren tüm illerin isimlerini tek tek sayarak Türkçe ve Kürtçe ibarelerle teşekkür ediyor. Dersim'e ise teşekkür değil, öfke gösteriyor Demirtaş. "Dersim İhanetini Unutmayacağız" ifadelerine yer verilen bölümü 430 kişi beğendiğini belirtirken yüzlerce kişi de yorum yapıyor. Ardından Demirtaş, "Kerbela'da 72 kişi öldürüldü Aleviler bunu unutmadı Dersim'de 72 bin kişi öldürüldü Aleviler bunu unuttu" ifadelerine yer veriyor. Ferhat Tunç'un Meclis'e gönderilmemesini ihanet olarak gören Demirtaş, sayfasındaki bu ibareleri sonra kaldırdı.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yort Sabul 2011-06-20 11:18:37

BDP tüm Türkiyeden 36 milletvekili çıkarabilmiştir. Ama AKP doğu ve güneydoğudan 80 milletvekili çıkartmıştır... Tuncelilere küfredeceklerine mikro milliyetçi BDP önce kendi kapısının önünü temizlesin, sonra başkalarını elştirsin...