TSK'DAN 'BAŞBUĞ' AÇIKLAMASI...

Genelkurmay, bugün bir gazetede eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

03 Haziran 2011 Cuma 15:30
TSK'DAN 'BAŞBUĞ' AÇIKLAMASI...

 Genelkurmay Başkanlığı, bugün bir gazetede yer alan Genelkurmay Başkanlığı karargahında hazırlandığı iddia edilen bir bilgi notu ile ilgili, ''Yapılan inceleme sonucunda iddia edilen bilgi notuna ilişkin herhangi bir bilgi, belge veya kayda rastlanmamıştır'' açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün bir gazetede Genelkurmay Başkanlığı Karargahında hazırlandığı iddia edilen bir bilgi notu ile ilgili habere yer verildiği belirtildi.

Açıklamada, ''Yapılan inceleme sonucunda iddia edilen bilgi notuna ilişkin herhangi bir bilgi, belge veya kayda rastlanmamıştır'' denildi.

TSK'nın tepki gösterdiği haber bugünkü Zaman Gazetesi'nde yayınlandı. Habere göre, Genelkurmay, 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale etti. 

Gazetenin Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın ofisinde ele geçirilen 51 No'lu DVD içindeki bir belgeye dayandırdığı haberinde dönemin Genelkurmay İstihbarat Şube Müdürü Albay Turgut Ak'ın hazırladığı bilgi notu yer alıyor. Bu nota göre, Org. İlker Başbuğ, Anavatan lideri Erkan Mumcu'ya şu mesajı göndermiş: "Anayasa Mahkemesi'yle konuştuk, AKP'yi kapatacaklar. Erdoğan, Gül ya da Arınç seçilirse TSK müdahale edecek. Size yeni oluşum sözü veriyoruz."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol