TRUVA ATI DEĞİLİM, 13 HAZİRAN'DA KONUŞACAĞIM

MHP yönetiminin politikasını eleştiren mektupla dikkat çeken Mansur Yavaş, seçim öncesi son kez konuştu

25 Nisan 2011 Pazartesi 13:27
TRUVA ATI DEĞİLİM, 13 HAZİRAN'DA KONUŞACAĞIM
 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yazdığı mektup sonrası parti yönetinde bazı kesimlerce 'hain' gözüyle bakılan Yavaş, görüşlerini dinlemeyen Bahçeli'ye üstü kapalı sitem etti.

Don kişotluk yaptığı eleştirilerine de Yavaş, "42 yıldır iktidar olamamış MHP'nin de Türk Milleti'nin de daha fazla beklemeye sabrı yoktur" sözleriyle cevap veriyor.

2009 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve aldığı oyla yıldızı parlayan MHP'li Mansur Yavaş, Devlet Bahçeli'ye yazdığı mektubu ve MHP'yi anlattı.

13 HAZİRAN'I BEKLİYOR

"13 Haziran'a kadar konuşmayacağım" diyen Yavaş, seçim sürecinde muhalefet edeceğini söyleyenlere de "Tanıdığım, güvendiğim adayların başarılı olması için elimden gelen çabayı göstereceğim" sözleriyle karşılık verdi.

ADAY GÖSTERİLMEMİŞTİ

O mektup sonrası parti yönetiminde hedef olan ve aday gösterilmeyen Yavaş, Bugün gazetesinden Seda Şimşek'e ilk ve son kez konuştu. Yavaş, söylediklerinin arkasında olduğunu da sözerine ekledi.

Parti politikalarıyla ilgili endişelerini Bahçeli'ye ilettiği mektubun basına sızdırılmasını manidar bulan Yavaş, o kişiler hakkında işlem yapılmamasını da eleştiriyor.

BAHÇELİ'NİN ÇAĞIRACAĞINI UMUT ETMİŞTİM

Mektup sonrası Bahçeli'nin kendisini çağırmamasında duyduğu üzüntüyü de belirtemeden geçemiyor:

"MYK toplantısında seçildiğim günden bu güne kadar hiç kimsenin konuştuğunu görmedim, bire bir genel başkanla konuşulup, bazı konularda bilgi vermek söz konusu oluyordu. Bu kadar kapsamlı konular,  yazıyla daha güzel ifade edilir, sözle yanlış anlaşılabilir, eksik kalabilir. Mektubu son derece nazik ve saygılı bir ifade ile yazdım. Ne demek istediğimin sorulacağını ümit ederek bu girişimde bulundum. Sayın Genel Başkan ile istediğimiz zaman görüşebiliyoruz. Ben mektup üzerine çağrılmayı ümit ettim, ama olmadı. Bir genel başkan yardımcısının mektubun kimin tarafından sızdırıldığını bildiğini, isteyerek, bilerek partiyle aramızın bozulması için böyle bir şey yapıldığını söylemesi manidardır.  "

Kendisini feda ettiğini düşünen Yavaş, "Partim iktidar olamadıktan sonra benim milletvekili olmamın hiçbir anlamı yoktur diye düşünüyorum" sözleriyle gelinen noktayı özetliyor.

LİDER ADAYI MI?

Munabirin "Seçimden sonra lider adayı olarak mı çıkacaksınız?" sorusuna Yavaş, hatalı bulduğu parti politikasını hatırlatarak cevap veriyor:

"Bu mektubun özü bir liderlik arayışından daha çok ideolojik arayıştır. Bunu her yerde üstüne basa basa söylüyorum. Böyle bir ideolojik yapıda kimin lider olduğunun hiçbir önemi yoktur, bu nedenle bu mektubu yazış nedenim liderlik arayışı değildir, ideolojidir."

37 YILDIR BURADAYIM

Parti içinde kendisine truva atı benzetmesi yapanlara Yavaş, görev yaptığı 37 yılı hatırlatarak iddiaları reddediyor:

"37 yıldır içindeyim, 37 yıldır hiçbir yere gitmeyen bir Truva Atı nasıl oluyor bilmiyorum. Keşke binlerce "Mansur Yavaş"ı parti ortaya çıkarabilse. İsmim hiçbir zaman hiçbir şahısla ya da grupla anılmamıştır. Partililerin hep övündüğü kişi olmuşumdur. Bundan da büyük gurur duyuyorum. Şimdi böyle bir kişiye "Truva Atı" denir mi kamuoyunun takdirine bırakmak lazım."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol